Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Aspen D vanaf nu 100% hernieuwbaar en fossielvrij

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, woensdag 3 juni 2020
72 sec


De schone dieselbrandstof Aspen D is sinds kort 100% hernieuwbaar en helemaal fossielvrij. Dit maakt de brandstof een interessante keuze voor iedereen werkzaam binnen de tuin- en parksector die duurzaam en Co2-neutraal wil werken.


100%

In 2017 introduceerde Aspen een schone en voor negentig procent hernieuwbare dieselbrandstof: Aspen D. Met ingang van mei 2020 is Aspen D honderd procent hernieuwbaar en dus helemaal fossielvrij. Door de nieuwe samenstelling is Aspen D voorzien van een nieuw etiket, in lijn met de vernieuwing van de etiketten van Aspen 2 en 4. Een fris en duidelijk etiket met duidelijke iconen die alle toepassingsmogelijkheden weergeven.


Een schonere werkomgeving

Het Zweedse merk Aspen heeft de dieselbrandstof in eerste instantie ontwikkeld voor gebruikers die frequent blootgesteld worden aan de uitlaatgassen van dieselmachines, zoals groenwerkers, wegwerkers en bouwvakkers. Zij werken vaak dichtbij de uitlaatgassen van de dieselmotor en hebben bijna dagelijks te maken met het aftanken van hun dieselmachines. Voor hen biedt Aspen D een aanzienlijk schonere en minder schadelijke werkomgeving vergeleken bij het gebruik van gewone diesel.


Aspen D is sinds mei van dit jaar dus voor honderd procent hernieuwbaar. Ter vergelijk: gewone diesel bevat gewoonlijk vijf tot zeven procent hernieuwbare grondstoffen in de vorm van methylestervetzuur (ook wel bekend onder de Engelse afkorting FAME). Dit zuur is sterk hygroscopisch en trekt water aan in de tank, wat het risico op bacteriegroei verhoogt wanneer de motor gedurende lange periodes niet wordt gebruikt. Aspen D bevat geen FAME en kent dit probleem niet.

Ter vergelijk: gewone diesel bevat gewoonlijk vijf tot zeven procent hernieuwbare grondstoffen in de vorm van methylestervetzuur

Schoner

De dieselbrandstof van Aspen is gemaakt van hernieuwbare grondstoffen, zoals land- en bosbouwafval. Door het gebruik van hernieuwbare grondstoffen in plaats van fossiele grondstoffen worden de broeikasgassen tenminste met vijftig procent gereduceerd ten opzichte van diesel gemaakt van fossiele grondstoffen.


Ook bevat deze dieselbrandstof minder schadelijke stoffen en is daarom erg geschikt voor professionals die elke dag met dieselmachines werken. Omdat de diesel schoner verbrandt, veroorzaakt het onder andere minder afzet in de brandstofinjectoren van de machine. Het grote aandeel hoge kwaliteit componenten zorgt er ook voor dat de brandstof lang bewaard kan worden, zonder kwaliteitsverlies.

Nieuw etiket Aspen D
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
NGA-golfdag biedt greenkeepers drie opties
dinsdag 8 oktober 2024
t/m dinsdag 8 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER