Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Toro zet vol in op autonome technologie met Geolink

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Nino Stuivenberg, donderdag 30 januari 2020
56 sec


De Golf Industry Show is in volle gang en dus is er veel nieuws uit de golfsector. Toro heeft op GIS onder meer de introductie aangekondigd van Geolink, een lijn met nieuwe autonome technologie.


De nieuwe autonome machines zijn volgens de fabrikant het resultaat van ruim twintig jaar onderzoek en ontwikkeling bij Toro, waarbij veel geluisterd is naar de klant. Toro ziet dit als het juiste moment om nog meer op autonome machines in te zetten. De technologie is immers beter, sneller en betaalbaarder dan ooit en ook greenkeepers staan er meer voor open.

Efficiƫnter werken

De eerste machine met Geolink is op GIS direct aangekondigd: de Multi Pro 5800. De Multi Pro 5800 is een spuitmachine die uitgerust is met Geolink AS (auto-stuur). Met het AS-systeem, dat gebaseerd is op GPS, is de gebruiker verzekerd van nauwkeurig werk en is de kans op overlap of mislopen van oppervlaktes nihil. Geolink AS zorgt ervoor dat de machine de optimale route volgt en alle sproeiers op de spuitboom volledig gebruikt voor een sneller, efficiƫnter spuitproces.


Het systeem slaat automatisch optimale routes op. Toro werkt nog aan zogenaamde Machine-to-Machine Communication voor Geolink. Dit systeem wordt ontwikkeld voor banen die meerdere machines hebben draaien, zodat spuitmachines elkaar niet in de weg rijden.

Kansen voor maaiers

Geolink wordt niet alleen ingezet op de nieuwe Multi Pro, maar ook op maaiers. Op GIS worden al conceptversies van de Reelmaster en Greensmaster getoond met Geolink. Die technologie moet zorgen voor een tijd- en kostenbesparing bij het maaiwerk. Autonoom kunnen de machines verschillende patronen maaien, terwijl het ook mogelijk is om - zelfs bij slecht zicht of mist - rechte banen te maaien.



Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
NGA-golfdag biedt greenkeepers drie opties
dinsdag 8 oktober 2024
t/m dinsdag 8 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER