Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Winter: ideaal moment om kennis op te doen

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Nicolas de Schutter, hoofdgreenkeeper golfclub De Drie Eycken, donderdag 12 december 2019
89 sec


Op bezoek bij de DGA-greenkeepersmeeting in Kopenhagen

Wat betreft het onderhoud zijn de maanden november tot maart de rustigste periode op de golfbaan. Vaak worden overuren of resterende vakantiedagen opgenomen. Ik probeer me in die maanden bij te scholen, door met behulp van webinars, seminars en beurzen mijn kennis van golfcourse-management te verrijken.


Tijdens mijn werk voor het 119e US Open, eerder dit jaar, heb ik mij onder andere ook toegelegd op netwerken. Ik heb veel interessante mensen ontmoet, die mij in de toekomst nog veel kunnen leren met de ervaring en kennis die zij hebben. Ik ontmoette daar onder meer een greenkeeper uit de Deense stad Kopenhagen en een wetenschapper, tevens oprichter van het Asian Turfgrass Center. Zo kwam ik op het idee om op 2 december 2019 naar Kopenhagen af te reizen.

Oudste golfbaan van Denemarken

In Kopenhagen vond die dag namelijk een seminar plaats, dat georganiseerd werd door de Deense Greenkeeper Associatie (DGA) op de oudste golfbaan van Denemarken: de Royal Kopenhagen Golf Club. Deze golfclub ligt in een groot natuurgebied ten noorden van Kopenhagen en is opgericht in 1898. Geschat wordt dat er nog tweeduizend herten leven in dit gebied. Voor de hoofdgreenkeeper is het onderhoud van deze baan een enorme uitdaging. Snoeien is hier geen optie aangezien dit een natuurgebied is en elke ingreep moet worden aangevraagd. Ook het IPM (integrated pest management) van de club is zeer streng en zelfs beperkt tot nul gewasbeschermingsmiddelen.



Expert

Elk jaar nodigt de DGA een spreker uit die een interessant seminar geeft over een specifiek onderwerp. Dit jaar was dat Micah Woods, een wetenschapper die in de hele wereld ervaring heeft opgedaan op het gebied van turfgrass-management, zowel cold season als warm season grass. Het seminar ging over drie onderwerpen:
1) 'Grammar of Greenkeeping', een e-book dat online te bestellen is voor een zeer schappelijke prijs. Het boek gaat over turfgrass-management in de breedste zin van het woord.
2) 'Getting Buckets'; dit e-book is gratis te downloaden op de website van Woods.
3) Waarom het belangrijk is om grass clippings (maaisel) te meten en wat dit jou als greenkeeper kan vertellen.


'Meten is weten' is hier de rode draad van het verhaal. Woods vertelde dat het bijhouden van de juiste data zeer belangrijk is voor toekomstige bemesting, bezanding, beluchting, maaien etc. Gedurende het seminar kwamen veel cijfers naar voren, maar het was zeker goed te volgen. Als laatste onderwerp besprak hij stimpmeting, met de focus op de belangrijke rol hiervan en de gevaren rond stimpmeting.

Alles is na te lezen op de website van Micah Woods: www.asianturfgrass.com. Op de website kun je je ook inschrijven voor de nieuwsbrief. Daarnaast publiceert Woods zowel op Facebook (Micah Woods) als LinkedIn zeer geregeld belangrijke en interessante informatie. Een aanrader!

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
NGA-golfdag biedt greenkeepers drie opties
dinsdag 8 oktober 2024
t/m dinsdag 8 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER