Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Oorlog

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hein van Iersel, vrijdag 30 augustus 2019
58 sec


Deze week met wat mensen gediscussieerd over hoe de 'normale' greenkeeper nu eigenlijk in de hele Green Deal-discussie staat.


Mijn tegenvoeters in de discussie waren vooral van mening dat greenkeepers in het algemeen een heel eind opgeschoven zijn in de richting van duurzaam, specifiek chemievrij beheer. Hoewel ik het daar op zich wel mee eens ben, denk ik ook dat dit greenkeepers gewoon maar overkomt. De gemiddelde greenkeeper, die net zo min bestaat als de normale greenkeeper, ziet dat deze discussie grotendeels buiten hem om gaat. Dit is iets wat hem wordt opgelegd, zo'n beetje wat u en ik hebben als we leden van ons kabinet horen praten over gasloze woningen. Het zal wel moeten, en helaas zal ik de rekening wel moeten betalen.

Heel zinnig of principieel was die discussie natuurlijk niet. De Green Deal-oorlog is gevoerd en gewonnen door de tegenstanders van chemie. Persoonlijk denk ik niet dat we hier grote problemen mee kunnen oplossen. Zelfs volgens de NGF zou bewezen zijn dat beheer zonder chemie niet mogelijk is. Ik heb nooit zo goed gesnapt hoe je zoiets kunt bewijzen. Maar ook die discussie is mosterd na de maaltijd.

De Green Deal-oorlog is gevoerd en gewonnen door de tegenstanders van chemie

De volgende stap die de golfsector in mijn visie zou moeten maken, is zich concentreren op natuurbeleving en biodiversiteit. De meer dan 200 golfbanen die Nederland telt, zijn populair bij een grote groep mensen en vaak hun enige verbintenis met de natuur. Van wie was ook weer de uitspraak: 'Golf is a good walk spoiled'? Met andere woorden: bij golf gaat het om het spelletje, maar ook om natuur- en natuurbeleving. Laat je bezoekers zien wat een prachtige flora en fauna er op jouw golfbaan te vinden is.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Bergmans Henri
Wednesday 4 September 2019
Prachtig dat een grote veldslag in de Green Deal-oorlog gewonnen wordt door de sportende natuurliefhebber. De grote stap is gezet om met respect voor de biodiversiteit en natuurbeleving een sport te kunnen beoefenen in een chemievrije en gezonde omgeving waar mens en dier zich thuis voelt. Niets is mooier dan in de open natuur te kunnen sporten in een gezonde leefomgeving. Chitosancounter probeert reeds twee jaar zijn steentje bij te dragen aan het gezonder maken van de omgeving door Chitosanhydrochloride als tool aan te bieden in de milieubewuste toolbox voor de greenkeeper. Op vele plaatsen slagen wij erin om op biologische wijze de golfbanen te helpen bij het creƫren van gezonde en prachtige greens, teeboxes en fairways. Wij vatten mee de strijd aan en willen een hecht team vormen met de greenkeepers die zich verbonden voelen met de natuur (hopelijk allemaal) en hun sporters willen plezieren met een gezonde sportomgeving.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
NGA-golfdag biedt greenkeepers drie opties
dinsdag 8 oktober 2024
t/m dinsdag 8 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER