Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

John Deere gaat samenwerking aan met Precision Makers

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Guus van Rijswijck, dinsdag 5 februari 2019
60 sec


John Deere en Precision Makers gaan een exclusieve samenwerking aan voor het ontwikkelen van autonome maaioplossingen voor golfbanen en sportvelden. Dit heeft John Deere onlangs gemeld op zijn website.


Bedoeling van de samenwerking is om meer efficiency te bieden bij het onderhoud op golfbanen en sportvelden. Volgens Manny Gan, directeur Global Golf bij John Deere, stijgen de arbeidskosten snel bij dit onderhoud. 'Omdat er steeds meer zorgen rijzen over arbeidskosten en beschikbaarheid, willen we onze klanten graag autonome apparatuur bieden om hun taken te voltooien met precisie en uitstekend resultaat.'

Minder arbeidskosten
Precision Makers is een dochteronderneming van Dutch Power Company (DPC), een holdingmaatschappij die ook Conver, Greenbot, Herder, Roberine en Votex omvat. Alle bedrijven bieden oplossingen voor het maaien van gras in iedere omgeving.

'John Deere ziet uit naar de samenwerking met Precision Makers om de beste autonome oplossing voor de golf- en sportgrasindustrie te bieden. Op die manier willen we de bezorgdheid over de arbeidskosten verminderen en tegelijkertijd een hoogwaardige oplossing bieden voor nauwkeurige maaitoepassingen,' aldus Gan.

Sensoren om incidenten te voorkomen
Autonome apparatuur ontwikkeld door Precision Makers maakt gebruik van zeer nauwkeurige GPS-apparatuur om de positie te bepalen. De machines zijn tevens uitgerust met sensoren om ongelukken of incidenten te voorkomen. De machine wordt onmiddellijk uitgeschakeld zodra een sensor een voorwerp detecteert dat zich niet in de buurt van de sensor bevindt.

Een sms of ander bericht informeert de operator over de uitgeschakelde status en de exacte locatie van de machine. Pas als de operator de situatie heeft beoordeeld, kan hij of zij de machine opnieuw starten.

Net als robotmaaimachines hebben autonome maaiers het voordeel dat ze de kwaliteit van het onderhouden oppervlak verbeteren, tegen een fractie van de kosten die normaal samenhangen met maaien wanneer de machine door een bestuurder wordt aangedreven.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
NGA-golfdag biedt greenkeepers drie opties
dinsdag 8 oktober 2024
t/m dinsdag 8 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER