Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Wilco Oskam: winnaar Toro Greenkeeper Student of the Year

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hein van Iersel, woensdag 28 november 2018
61 sec


Tijdens het Nationaal Golf & Groen Symposium werd Wilco Oskam uitgeroepen tot Toro Greenkeeper Student of the Year. Zijn prijs: Een betaalde stage op St Andrews.

Wilco Oskam: winnaar Toro Greenkeeper Student of the Year 2019
Wilco Oskam: winnaar Toro Greenkeeper Student of the Year 2019

Wilco Oskam is de tweede Nederlandse winnaar van deze prestigieuze prijs. In 2018 won de jonge Belgische Greenkeeper Davy Driessen deze award. Een verslag van zijn stage staat in de laatste uitgave van vakblad Greenkeeper.

Oskam is opgegroeid op de golfbaan als zoon van een greenkeeper: Wim Oskam. Ondanks die opvoeding ging hij aanvankelijk niet voor een toekomst als greenkeeper, maar studeerde bedrijfseconomie aan de Hogeschool Utrecht. En ging na zijn studie bij een accountantskantoor werken.
Wilco Oskam daarover: 'Ik haalde geen voldoening uit mijn werk op kantoor, passie voor het vak en werkplezier waren erg ver te zoeken. Ik werk niet om te leven, dus ik besloot te gaan doen waar eigenlijk altijd mijn passie lag: golfbaanonderhoud. Voor het geld hoefde ik dat niet te doen. Het salaris van een greenkeeper komt niet in de buurt.'


Over de stage op St Andrews

Wilco Oskam: 'Als ik foto's van St. Andrews bekijk, dan loopt het water nog net niet uit mijn mond.
Welke greenkeeper wil daar nou niet naar toe?
Naast de fantastische ervaring ben ik vooral benieuwd naar de manier van werken waardoor kwaliteit geleverd wordt. Hierbij denk ik o.a. aan: werkstructuur & schema's, personele bezetting en kwaliteit van personeel & machines. Ik ben ook benieuwd naar de golfcultuur. Ondervinden greenkeepers daar meer respect dan hier in Nederland?
Een reis zoals deze kent natuurlijk alleen maar voordelen. De rugzak die je meedraagt wordt weer aangevuld. Ik denk dat de stage ontzettend leerzaam zal zijn. Je zal contacten opdoen, en misschien wel onderhouden. Het brengt nieuwe inzichten met zich mee, waar we hier in Nederland wellicht wel wat mee kunnen doen.'


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Hein Vader
Saturday 8 December 2018
Wilco is een intelligente jongen, die zeker zo’n goede vakman zal worden als zijn vader Wim Oskam. Misschien zelfs wel een betere greenkeeper vanwege zijn beter ontwikkelde analytische vermogen.
Joost en Carla de Vreeze
Tuesday 18 December 2018
Geweldig!!! We zijn trots op je!! Geniet St Andrews!

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER