Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Plannen voor nieuw natuurpark met golfbaan en recreatieplas

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Guus van Rijswijck, maandag 5 november 2018
58 sec


Het nieuwe natuurpark Zaarderheiken bij Venlo krijgt een golfbaan met 18 holes met een clubhuis, zo blijkt uit het bestemmingsplan. Diverse golfclubs uit de regio hebben bezwaren tegen de plannen.


Er ligt een bestemmingsplan dat de aanleg van het circa 100 hectare grote recreatiegebied in de buurt van het voormalig Floriadeterrein mogelijk maakt. Het recreatiegebied zal naast de golfbaan Zaarderheiken bestaan uit een recreatieplas met zandstrand. Eerst wordt in het gebied een vijver uitgegraven en daarnaast wordt er een 'natuurpaviljoen' gebouwd. Daarin moeten ruimte komen voor kleinschalige horeca, detailhandel en een toeristisch informatiepunt. Volgens de plannen moeten er ook mogelijkheden komen voor verhuur van fietsen en andere voer- en vaartuigen.

Oefenterrein voor golfers
Het gaat in het bestemmingsplan om een 18 holes tellende golfbaan, die zo'n 75 hectare in beslag neemt. Ook komt er een clubhuis, dat op de plaats komt van de huidige bijgebouwen van de Annahoeve aan de Heierkerkweg. Aangrenzend komt een oefenterrein voor golfers. De stichting Heyerhoven neemt de exploitatie van de nieuwe baan voor haar rekening. Volgens het plan is de bedoeling de Mierbeek een slingerende vorm te geven. Ook vindt er aanleg van heidegebied en stuifduinen plaats en worden houtwallen aangeplant.

Geen behoefte
Bedoeling is het bestemmingsplan komende zomer voor te leggen aan de Venlose gemeenteraad. Uit een begeleidende brief bij het bestemmingsplan blijkt dat diverse golfclubs uit de omgeving nog steeds geen heil zien in de komst van een extra golfbaan in de regio. Al in 2012 lieten De Golfhorst in America en De Peelse Golf in Sevenum weten dat er geen behoefte bestaat aan een extra golfvoorziening in het gebied. Volgens ontwikkelaar van het park Greenport Venlo hebben omliggende golfclubs aangekondigd te procederen tot aan hoogste bestuursrechter Raad van State.

Bron: de Limburger


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
NGA-golfdag biedt greenkeepers drie opties
maandag 7 oktober 2024
t/m maandag 7 oktober 2024
NGA Ladies Only Day op Sallandsche Golfclub De Hoek
maandag 21 oktober 2024
t/m maandag 21 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
Green Industry Profile
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER