Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

De laatste ontwikkelingen op het gebied van elektrische onkruidbestrijding

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Nino Stuivenberg, woensdag 31 mei 2017
76 sec


Mantis Biomant Aqua
De GTH Demo-Doe-Dag Zero Emission staat volledig in het teken van geluidsarm (en zuinig) materieel. Onkruidbestrijding is één van de thema's die deze dag aan bod komt. De laatste ontwikkelingen op het gebied van elektrische onkruidbestrijding zullen op 15 juni dan ook te zien zijn.

Mantis ULV is op 15 juni aanwezig met de nieuwe Biomant Aqua WS-I en WS-II. De WS-I is uitgerust met één brander en is geschikt voor één arbeidskracht, terwijl de WS-II het meest geschikt is voor grotere werkbreedtes. De pompen van de Biomant Aqua werken op batterijen, waardoor de machine stil werkt. De machines worden op- of aan een voertuig van keuze gebouwd, uitgerust met een tank, en hebben geen externe water- of stroomaansluiting nodig. De heet water brander loopt op LPG en stoot geen roet uit.



Green Weed Brush
Elektrische onkruidborstel
Ook Kuijpers Machine Techniek neemt een elektrische onkruidbestrijdingsmachine mee naar Den Dungen. Het bedrijf heeft met de Green Weed Brush namelijk een volledig elektrisch aangedreven onkruidborstel ontwikkeld. De borstel is volledig vonkenvrij, wat geschikt is voor terreinen met brandgevaarlijke materialen of explosiegevaar. Maar ook tijdens langere droge periodes zullen verdord onkruid en gras geen brand veroorzaken met deze kunststof onkruidborstel. Volgens Kuijpers kan met de borstelmachine ongeveer vijf en een half uur gewerkt worden als er gebruik wordt gemaakt van een goedkope loodaccu. Uitgerust met een duurdere lithium-ionaccu kan de machine de hele dag werken.


MCE handunit
Empas toont nieuwe MCE
Empas is aanwezig met de nieuwe MCE heetwater unit. De MCE is geschikt voor het gebruik in bijvoorbeeld tuinen en op andere kleine oppervlakten. De MCE maakt gebruik van de standaard woonhuis wateraansluiting en de normale stroomvoorziening (laag vermogen). Hierdoor heeft de unit geen watertank nodig. Door de 230V aandrijving heeft de MCE minimale emissie en is de machine geluidsarm. Door de lage stroomopname is iedere stroomaansluiting geschikt. Op maximaal vermogen levert deze machine een druk tot 110 bar en is de capaciteit negen liter per minuut. De MCE warmt het water op tot 102 °C. Voor reiniging is de temperatuur instelbaar.

Alle machines zijn op donderdag 15 juni in actie te zien tijdens de GTH Demo-Doe-Dag Zero Emission. Het evenement vindt plaats van 13:00 tot 16:00 uur aan de Rijndonksestraat 2, 5275 HJ Den Dungen, Nederland. Deelname is gratis; aanmelden kan hier.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
NGA-golfdag biedt greenkeepers drie opties
dinsdag 8 oktober 2024
t/m dinsdag 8 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER