Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
'We staan voor een nieuwe uitdaging'
De Vlaamse greenkeeper Davy Driesen van de Koninklijke Limburg Golfclub Houthalen heeft de Toro Greenkeeper Student of the Year Award gewonnen. We spraken met de winnaar over zijn onderscheiding en over greenkeeping in België.
01-06-2018 8 sec
Wiedenmann maakt ernst van de Nederlandse markt
Vraag een gemiddelde greenkeeper of fieldmanager wat een wrikbeluchter is en de kans is groot dat u een glazige blik terugkrijgt. Toch is dat de machine waarmee Redexim al meer dan dertig jaar geleden naam maakte in het wereldje.
01-06-2018 9 sec
Grazende greenkeepers
De redactie van Greenkeeper treft regelmatig kiekjes van banen, vaak onder bijzondere omstandigheden - met sneeuw, een mooie zonsopkomst of een dier dat op de baan loopt - en gemaakt door trotse greenkeepers. Deze keer vond ze in haar mailbox een foto van Jean-Marc Regelink, greenkeeper op de Rosendaelsche Golfclub. Leuk detail: in de vroege jaren van de baan werden ook schapen ingezet.
01-06-2018 13 sec
Greenlive Tour heeft primeur op golfbaan
Zo’n dertig greenkeepers en andere geïnteresseerden verzamelden zich donderdag 14 juni op golfbaan De Koepel in Wierden, voor de derde bijeenkomst van de Greenlive Tour.
01-06-2018 6 sec
NGA-nieuws

01-06-2018 0 sec
Golfbaan van het Jaar
Bij de uitreiking van de Golf Awards is golfclub ’t Zelle tot Golfbaan van het Jaar bekroond. Wat betekent dat? En is de onderscheiding ook toe te schrijven aan het onderhoud van de baan? In de rubriek Team in beeld ditmaal aandacht voor een club in de Achterhoek. Wie zorgen er voor het baanonderhoud, wat doen ze anders dan anderen en op welke problemen stuit het team?
01-06-2018 14 sec
Betere banen
De Projectenparade is een overzicht van de leukste, mooiste en meest bijzondere renovaties, nieuwbouwprojecten of verbeteringen aan nieuwe en bestaande banen. Uw project ook op deze pagina´s in Greenkeeper? Stuur een e-mail naar Lieke van der Weijde (lieke@nwst.nl) en u krijgt alle juiste formulieren toegestuurd.
01-06-2018 9 sec
Duinlandschap Terschelling leidend in ontwerp natuurgolfbaan
Hoe kun je het verhogen van natuurwaarden combineren met de aanleg van een natuurgolfbaan? Op Terschelling hebben ze er wel ideeën over. NLadviseurs werd ingeschakeld om advies te geven over het behalen van ecologische winst, Michiel van der Vaart om de golfbaan te ontwerpen. Beiden waren in hun werk gebonden aan een aantal van te voren vastgestelde uitgangspunten.
01-06-2018 13 sec
'We krijgen de vrijheid en support om de beste van de wereld te zijn'
Het is inmiddels een goede traditie dat de Fieldmanager of the Year en Greenkeeper of the Year door een aantal sponsoren worden meegenomen op een trip.
01-06-2018 14 sec
Superdry
Wanneer iemand mij met een opgegeven vingertje probeert te overtuigen van zijn gelijk, word ik altijd een beetje recalcitrant
01-06-2018 4 sec
Goed watermanagement voor een gezonde green
Nu de zomer is aangebroken, is het tijd om meer aandacht te besteden aan de beregening. In deze periode van het jaar is de grasmat wat water betreft voor een belangrijk deel afhankelijk van beregening.
01-06-2018 8 sec
Grasgids-rassen toepasbaar voor diverse projecten
Sinds oktober 2016 is Peter Swinkels werkzaam bij de gemeente Venlo, waar hij de verantwoordelijkheid heeft voor maar liefst veertien sportparken. Voor die tijd werkte Peter bijna 25 jaar bij Agrifirm, waarvan hij de laatste vijftien jaar actief was op het gebied van advisering en verkoop van graszaden, meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen, bestemd voor sportparken, golfbanen, beheer openbaar groen en graszoden.
01-06-2018 11 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER