Peter Schalk naar Goyer Golf & Country Club |
|
|
|
 |
| 66 sec |
Hoofdgreenkeeper Peter Schalk verruilt zijn baan bij de Hilversumsche golfclub per 1 januari 2008 voor een betrekking bij de Goyer Golf & Country Club. Daar wordt hij de opvolger van Keith Chapman.
De Goyer is een golfbaan van Amerikaanse signatuur met bos- en parkgedeelten, mooie vijvers en spannende zandverstuivingen. Bentgrass-greens, gebouwd volgens USGA-specificaties. De baan bestaat uit The North Course (een private 18 holes championship course (par 72) van ongeveer 6100 meter lengte), The South Course (een 6 holes executive par 3 course (par18)) en The Mission, een overdekte driving-range. Baanmanager Femke Tolsma is verheugd over de komst van Schalk: "Met Peter halen we toch díe kwaliteit in huis, die wij hier op de Goyer noodzakelijk achten. Het was opvallend hoeveel gerenommeerde greenkeepers op onze vacature hebben gereageerd. Zonder namen te noemen, zaten daar wel enige verrassende, doch bekende gezichten tussen. Maar Peter Schalk stak er met beide schouders bovenuit. We zijn blij hem komend jaar op onze baan te verwelkomen." Peter Schalk reageert eveneens tevreden: "Na 15 jaar op de Hilversumsche is een nieuwe uitdaging ook weer eens leuk. Ik had een stevige onderhandelingspositie en mijn eisen zijn ingewilligd. Zo krijg ik meer zeggenschap en kan ik de uren naar eigen wens indelen. Dat laatste is ook handig met het oog op de plannen mijn eigen bureau omtrent 'toernooi en wedstrijdpreparatie' langzaam en goed in de markt te zetten. Ik heb toch zo'n tien Dutch Opens achter mijn naam staan en daarin wil ik mij verder ontwikkelen. In eerste instantie ga ik wel volledig bij de Goyer aan de slag, maar vanaf 2009 werk ik vier dagen per week. Zo kan ik me ook nog meer op mijn eigen bedrijfje richten. Maar eerst wachten er genoeg zaken op de Goyer. Het is een baan met potentie, die te kampen heeft met achterstallig onderhoud. Zo hebben sommige baandelen een te dikke viltlaag en moet de beregening en drainage op veel plaatsen aangepast/hersteld worden."
LOGIN
met je e-mailadres om te reageren.
|
|
|
Er zijn nog geen reacties. |
Tip de redactie
|