Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Eindhovense golfclub spant kort geding aan om verlies holes te voorkomen

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, woensdag 14 juni 2023
42 sec


Golf & Countryclub De Tongelreep dreigt twee holes te verliezen, omdat energiebedrijf Enexis gaat uitbreiden. Om dit te voorkomen spant de club een kort geding aan tegen de gemeente Eindhoven.


De golfclub snapt niet dat de gemeente de naastgelegen paardenwei volledig en exclusief wil verhuren en in erfpacht geven aan de Eerste Eindhovense Pony Manege. De golfbaan vreest voor zijn voortbestaan, omdat de dreigende reductie met twee holes betekent dat de A-status verloren gaat en er geen wedstrijden meer gespeeld kunnen worden. Dit zou weer leiden tot minder leden, redeneert de golfclub.

Compromis

De twee bedreigde holes liggen op grond die de golfclub huurt van buurman Enexis. Het hoogspanningsstation wil uitbreiden en daarom raken de golfers de grond kwijt. De paardenweide huurt de manege al meer dan vijftig jaar van de gemeente. Een gesprek met wethouder om op dat terrein ook twee holes te creƫren is op niks uitgelopen, zo is te lezen in het Eindhovens Dagblad. De Tongelreep hoopt nog op een compromis, zodat de rechtszaak niet nodig is.


De gemeente meldt open te staan voor gesprekken over een oplossing. De manegehouder verklaart in de regionale krant dat hij de ruimte op het weiland nodig heeft om negentig paarden buiten te kunnen laten lopen.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER