Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Burggolf neemt afscheid van Heijmans

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
woensdag 28 juli 2010
67 sec


Burggolf, met 9 banen één van de grootste golfbaanondernemingen van Nederland besteedt sinds 2004 het grootste deel van het onderhoud van haar banen uit aan Heijmans Sport & Groen. Alle banen behalve Herkenbosch, Emmen en Middelburg worden door greenkeepers van Heijmans onderhouden. Naar nu bekend is geworden zal Burggolf het onderhoud per jauari 2011 weer in eigen hand gaan nemen. Volgens Ian Ouwerkerk, binnen Burggolf verantwoordelijk voor het uitbesteden van het onderhoud, is het met pijn in het hart dat afscheid wordt genomen van Heijmans en staat de geleverde kwaliteit zeker niet ter discussie. Beide partijen geven aan dat ze geen overeenstemming konden bereiken over een nieuw contract en de kosten die daarmee samenhangen. Gerard van der Werf: "In 2004 zijn wij gestart met een contract ver beneden kostprijs. In de loop der jaren hebben we door efficiency-verbeteringen de balans enigszins kunnen herstellen. Burggolf vroeg nu een meer dan forse korting op de bestaande prijs. Dat was voor ons niet haalbaar en zou ook nooit geaccepteerd worden door het management van Heijmans."
Het is nog onduidelijk wat de stap van Burggolf betekent voor de medewerkers van Heijmans die nu bij de Burggolf banen werken. Voor Van Der Werf staat in ieder geval buiten kijf dat deze mensen een arbeidsovereenkomst hebben bij Heijmans en daarmee recht op werk."
Gerard van der Werf: “De onderhandelingen over het nieuwe contract liepen al meer dan een jaar. Toen het voor ons duidelijk werd dat we er niet uit zouden komen hebben wij besloten onze mensen te informeren. Zij zijn natuurlijk benieuwd wat dit voor hun persoonlijk betekend.”
In de markt wordt sceptisch gereageerd op de bekendmaking. Een greenkeeper die anoniem wil blijven meent dat de stap van Burggolf onherroepelijk moet leiden tot een slechtere kwaliteit en denkt dat dit een slechte ontwikkeling is voor de golfmarkt als geheel.
Ian Ouwerkerk daarover: “Wij weten zeker dat we voor minder geld minimaal dezelfde kwaliteit kunnen leveren. Het is voor ons niet acceptabel om op kwaliteit in te leveren. Dat is ons belangrijkste verkoopargument. “



Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
anoniem
woensdag 28 juli 2010
Voor de greenkeepers op de banen breekt alweer een onzekere tijd aan.
Een 18 man op de diverse burggolf banen gaat weer een onzekere tijd tegemoet.
In 2004 de overname door Heijmans van het onderhoudswerk en nu weer terug?
Onder welke voorwaarden ????

Voor Van Der Werf staat in ieder geval buiten kijf dat deze mensen een arbeidsovereenkomst hebben bij Heijmans en daarmee recht op werk."

Dan moet er wel werk zijn, en ik denk persoonlijk dat niet elke werknemer er op zit te wachten om 1 tot 2 uur te moeten rijden voor dat werk, te verhuizen enz.

anoniem

jansen
vrijdag 30 juli 2010
Helemaal top!! hopelijk is dit een een klein begin van het einde van het hele aannemers gebeuren! die jongens moeten gewoon zorgen op hun eigen baan te kunnen blijven onder cotract van burggolf... als de aannemer wil vlieg je toch van baan naar baan.. weg gevoel bij je eigen gras!!!
Kees de Grienkiepert
vrijdag 30 juli 2010
Ben het eens met Jansen (bericht 30/7) en bovendien het volgende:
Gerard van der Werf zegt dat 'in 2004 met een contract is gestart ver beneden kostprijs'.
Kijk.... en hier geeft hij zelf al het grootste probleem aan.
Allereerst is er zo sprake van een oneerlijke concurrentie. Bovendien werk je zelf in de hand dat golfbanen het onderhoud tegen een zo laag mogelijke kostprijs willen laten uitvoeren (en dat kan dus ook, Heijmans geeft daar immers aan toe).
Bovendien zou het mij niet verbazen dat andere golfbanen, die het onderhoud hebben uitbesteed aan Heijmans, zich achter hun oor krabben en beseffen dat ze blijkbaar jarenlang teveel hebben betaald voor hun onderhoud. Het geld moet dan toch immers ergens anders vandaan komen.
Kortom : een beetje eigen schuld, dikke bult voor Heijmans.
Zeer zuur voor de greenkeepers, over hun rug wordt geld verdiend en zij zijn wederom de dupe!!
Anoniem
dinsdag 17 augustus 2010
We zijn nou bijna een maand later en voor de greenkeepers op de burggolfbanen is er nog steeds geen duidelijkheid. Sommige van ons werken er al bijna 20 jaar of meer . Even tegen jansen onderhoud burggolf banen is in 2004 aangenomen door Heijmans maar niet door afdeling sport en groen ( toen nog de Enk).
Met andere woorden door een afdeling die er geen verstand van had en tegen een te lage prijs en heeft het daarna op hun bord is gedeponeerd.
Van deze fout is geleerd en word dus ook niet meer gemaakt.
In 2004 hebben de greenkeepers van burggolf hun nek uitgestoken om de hoveniers cao van toepassing te krijgen, wat hun uiteindelijk is gelukt op dat moment viel er voor hun namelijk niets te verliezen. (ze werden immers overgedaan aan een aannemer eerst aha de man, uiteindelijk werd het dus Heijmans)
Helaas heeft de greenkeepers wereld toen niet ingehaakt op hun strijd en de kans voor een “goede” of betere cao laten liggen.
Geruchten gaan er genoeg rond maar wat zeer sterk heerst is dat Burggolf de huidige Greenkeepers wil vervangen voor Polen. De Huidige hoofdgreenkeeper overnemen en voor de rest is de keuze je kan bij ons blijven werken je krijgt een nieuw contract je arbeidsverleden word niet meegenomen maar dan verdien je wel een stuk minder per maand .
Het zelfde grapje hebben ze namelijk ook uitgehaald met de Schoonmaak (welke ook werd uitbesteed) die tot op de laatste dag van het contract ook niet wisten waar ze aan toe waren. Waarna ze voor deze keuze werden gesteld.
Bart
dinsdag 31 augustus 2010
Leuk vak greenkeeper mijn voorspelling in de toekomst een tekort aan goede mensen om het onderhoud te waarborgen .
Het zal altijd zo blijven dat clubs het onderste uit de kan willen halen wat zich dan ook zal vertalen in minder kwaliteid ... laat staan de motvatie voor greenkeepers hoelang zal ik dit vak nog kunnen uitoefenen of je moet er geen probleem mee hebben dat je samen met een leuk team een leuk golfbaanbedje hebt gespreid om vervolgens te horen te krijgen bedankt voor het opmaken ervan we gaan kijken of er een ander kunnen vangen om de kussens nog ff op te schudden ...mhh ja geld hé

Bart
Anoniem
maandag 6 september 2010
Vandaag te horen gekregen dat er binnen Burggolf geen toekomst is voor mij (na ruim 18 jaar) leuk om te horen ¿¿¿.
Dus niet!

Onderhoud tegen minimale kosten.
Gierigheid regeert boven wijsheid binnen Burggolf !!!!

Ik mag hopen dat mede collega's op de burggolfbanen hun conclusie trekken ,dat Burggolf een onbetrouwbaar bedrijf is om voor te werken en bij Heijmans blijven eigenlijk de beste keus is.
Zij willen een goede oplossing voor ons waar mogelijk realiseren maar een kut periode breekt voor ons allen aan.

Ik hou van mijn vak en geniet ervan lekker buiten in de natuur enz. BURGGOLF bedankt ¡¡¡¡¡

Zo ga je met personeel om die zich jaren lang voor jullie hebben ingezet.
voor jullie zijn we een nummer met een € plaatje en dat word te duur !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Een andere conclusie kan ik helaas niet trekken.

was getekend een hardwerkende greenkeeper


Anoniem
dinsdag 9 november 2010
Tja het word steeds nu steeds duidelijker
.Onderhoud tegen minimale kosten.
.Polen, Engelsen, Wswers enz.
.Het belangrijkste punt van de huidige greenkeepers, arbeidsverleden word niet meegenomen.


. Dus na 16 jaar of meer op je baan begin je een nieuwe overeenkomst , na een jaar word je ontslagen en krijg je als ontslag premie mee 1 maand,
denk DAAR EENS OVER NA.

.Had graag op mijn baan blijven werken maar helaas zit die kans er niet in.
.Hoofdgreenkeeper zag het nieuwe werken niet zitten en er is al een nieuwe aangenomen.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
NGA-golfdag biedt greenkeepers drie opties
dinsdag 8 oktober 2024
t/m dinsdag 8 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER