Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Spelverdeler Vergunningverlening Groene Wetten

Ga jij onze vergunningverlening groene wetten coördineren?

Provincie Overijssel heeft voor haar locatie in Zwolle een vacature voor een

SPELVERDELER VERGUNNINGVERLENING GROENE WETTEN
32-36 uur

We zijn op zoek naar een collega met een stevige kennis van de groene wetten, vergunningverlening en met het talent om binnen en buiten het team coördinerende taken uit te voeren.

Wat ga je doen als Spelverdeler Vergunningverlening?
Op 1 januari 2017 zijn een aantal taken op gebied van groene vergunningverlening van het Rijk gedecentraliseerd naar de provincie. De belangrijkste taken zijn: gebiedsbescherming, houtopstanden en soortenbescherming. Met name op het terrein van soortenbescherming neemt de hoeveelheid werk toe.
Voor de groene wetten zijn we op zoek naar een spelverdeler. Binnen het team zorg je onder andere voor het verdelen van werk, monitoring van termijnen van afhandeling, verzorgen van diverse rapportages en het meedenken met complexe aanvragen.
Ook het inhuren van tijdelijke collega's en budgetbewaking horen bij je taken.
In deze rol heb je veel interne contacten met andere teams en eenheden; in het bijzonder de teams handhaving en juridische zaken en de beleidscollega's.
De rol van spelverdeler betekent dat je samen met collega's oplossingen zoekt voor planningsproblemen zonder dat er sprake is van hiërarchische verhoudingen.
Voor collega's en teamleider ben je sparringpartner en voor partners zoals gemeenten en omgevingsdiensten ben je inhoudelijk 1e aanspreekpunt.
Het team Vergunningverlening is met circa 25 medewerkers verantwoordelijk voor het afhandelen van vergunningaanvragen, ontheffingen, meldingen en goedkeuringen op grond van een breed scala aan wet- en regelgeving. Onze prioriteit ligt bij het goed en snel vergunnen van activiteiten en goede dienstverlening aan de aanvragers. De werkzaamheden binnen het team worden voor een deel uitgevoerd in samenwerking met de partners waaronder Omgevingsdiensten. We zoeken een collega voor 32-36 uur per week.

Wat breng jij mee?
We zoeken een collega met:
• Een relevante afgeronde opleiding (HBO/WO)
• Kennis van groene wetgeving, in het bijzonder de Wet Natuurbescherming
• Ervaring met wat werken in een bestuurlijke omgeving verlangd
• Vermogen om afstand van de materie kunnen nemen en meedenken en faciliteren van bestuurlijk gevoelige aanvragen
• Het vermogen om uitdagingen in de uitvoering te vertalen naar beleidsmatige opgaven
• Het talent en het overtuigingsvermogen om binnen het team en daarbuiten op een gelijkwaardig niveau samen te werken, werk te verdelen en monitoren
• Goede ICT vaardigheid
• Goed ontwikkelde sociale vaardigheden en dienstverlenende houding
• Affiniteit met handhaving is een pré

Daarnaast gelden voor deze functie de volgende competenties en zijn we nieuwsgierig naar jouw talenten:
• Coöperatief gedrag
• Doelgericht handelen
• Klantgerichtheid
• Omgevingsbewustzijn
• Oordeelsvorming
• Overtuigingskracht

Wat biedt Provincie Overijssel jou?
Jij krijgt voor deze functie - afhankelijk van je ervaring - een salaris van minimaal 3.287,60 en maximaal 4.696,60 (schaal 11) bij een 36 urige werkweek (de vacature is voor 32 tot 36 uur). Daarnaast krijg je een Individueel Keuze Budget van circa 22% van je jaarsalaris waar onder andere je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet.
De provincie Overijssel staat voor een uitdagende en inspirerende werkomgeving. Wij zijn een moderne werkgever met betrokken, ondernemende en vakkundige medewerkers. Werken op basis van je talenten vinden wij belangrijk, daarom wordt je takenpakket daar zo veel mogelijk op afgestemd. Je krijgt bij ons veel ruimte om jezelf verder te ontwikkelen door middel van cursussen en opleidingen. Samen met je collega's werk je binnen een informele werksfeer waar je ook kunt flexwerken. Bekijk onze werkomgeving op www.werkenbijoverijssel.nl.

Jouw plek binnen onze organisatie
Je gaat aan de slag bij de eenheid Publieke Dienstverlening, een van de acht eenheden binnen de provincie Overijssel. Samen met je collega's bied je professionele diensten voor de uitvoering van de provinciale kerntaken.
Jouw eenheid Publieke Dienstverlening verricht de wettelijke taken vergunningverlening, toezicht en handhaving. Jullie ondersteunen het provinciale beleid met beleidsonderzoeken, analyses en (GIS-) dataverwerking. Daarnaast zorgen jullie voor passende subsidie-instrumenten en subsidieverlening. De aan- en verkoop/tijdelijke verhuur en verpachting van gronden en vastgoed is ook jullie verantwoordelijkheid. Met dit takenpakket is jouw eenheid een vliegwiel en verbinder als het gaat om het stimuleren van klantgerichte dienstverlening. De eenheid bestaat uit de teams Leiding, Beleidsinformatie (Advies en Uitvoerend), Handhaving, Vergunningverlening, Subsidieverlening en Grondzaken. Je gaat samenwerken met zowel 168 vaste collega's, als collega's die op tijdelijke basis vanuit hun expertise bijdragen.
Meer informatie over de provincie Overijssel vind je op www.overijssel.nl.

Meer informatie over deze vacature
Alle gesprekken zijn in Zwolle. Tijdens de selectie zul je kennismaken met een aantal medewerk(st)ers van het team. Voor vragen over de functie en procedure kun je contact opnemen met Lars Wuijster op 038 499 76 55.

Solliciteren op de functie van Spelverdeler Vergunningverlening Groene Wetten
Je kunt solliciteren voor 17 mei 2018 via onze sollicitatiepagina.

Voor in je agenda
• Het 1e gesprek vindt plaats op 28 mei 2018
• Het 2e sollicitatiegesprek is op 13 juni 2018
• Het 3e gesprek vindt plaats voor 19 juni 2018

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


VACATURES
GREENFORUM