Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Wildcamera op Anderstein: Hoort wat ruist daar in het struikgewas

zaterdag 15 maart 2014

Begin dit jaar schafte vakblad Greenkeeper in samenwerking met de Nederlandse Golf Federatie (NGF) een wildcamera aan met de bedoeling deze rond te sturen langs een aantal golfbanen en de resultaten daarvan op deze site te publiceren.

De camera is op dit moment op golfbaan Anderstein waar baancommissaris Maarten van Rees en lid van de baancommissie Rene Veldhuizen zich er over bekommerd hebben.
Dat Anderstein de hulp van de wildcamera heeft ingeroepen is trouwens niet helemaal toevallig. Vorig jaar hebben dassen veel schade veroorzaakt op de baan en dat terwijl de baancommissie eigenlijk niet wist waar de beesten hun nachtverblijf hadden.
Rene Veldhuizen: 'We hebben de burcht gevonden buiten het terrein dat door de club wordt gehuurd. Met toestemming van de landgoedeigenaar hebben we de camera geplaatst en de dassen gespot bij hun burcht. De das in een zwaar beschermde diersoort, dus daar is verder niks tegen te doen. We wilden toch graag weten hoe hun routes lopen richting de golfbaan, wellicht is er dan nog enige vorm van hindernis op te werpen. De schade in 2013 bestond uit de bekende dassenputjes en een opengekrabde zode.

Klik hier om een video te bekijken


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM