Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Golfclub Gaasterland naast Groenlabel ook GEO gecertificeerd

vrijdag 22 november 2013

Op 4 december a.s. gaat de NGF het GEO-certificaat uitreiken aan Golfclub Gaasterland. Op tweederde van het terrein, dat tien jaar geleden nog uit monotoon grasland bestond, concentreert zich nu een fraaie landschappelijke entourage en een veelheid aan zeldzame soorten.

Citaat uit het rapport van Paul van Kan, namens GEONederland en NGF d.d.15 oktober 2013:Als beheerder van de enige natuurgolfbaan in Nederland neemt Golfclub Gaasterland een wel zeer unieke plaats in binnen de golfwereld. In feite is deze baan de eerste golfbaan van Europa met een Groenlabel. Vanaf Het eerste uur eenGEO certificaat waard. Een goed overzicht van waarden, doelen en acties ontbrak echter. In een korte tijd heeft de GEO‐commissie vanuit de Veelheid van informatie een kort en bondig basisdocument vervaardigd, waaruit duidelijk blijkt dat natuur en milieu uitstekend gewaarborgd zijn.

Golfclub Gaasterland draait vrijwel geheel op de inzet van betrokken vrijwilligers. De baan wordt onderhouden door de Hollandse Greenkeeping Maatschappij.REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM