Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Hongerige dassen beschadigen Gaasterlandse holes

dinsdag 11 september 2012

Foeragerende dassen vernielen de holes van golfclub Gaasterland in Oudemirdum. De dieren woelen het gras om op de fairways, aan bunkerranden en op sommige tees op zoek naar engerlingen. Deze larven van mei- en rozenkevers bevinden zich onder de graszoden. Met hun poten halen de dassen de baan open. Dat meldt de Leeuwarder Courant.

Maar volgens hoofdgreenkeeper Hendrik Wijnia is het ergste leed alweer geleden. "Elk jaar hebben we wel wat schade. Maar de natuur staat hoog in het vaandel op onze golfbaan." Dat is dan ook reden geweest dat Wijnia begin augustus een biologische methode gekozen heeft om die engerlingen te bestrijden. "We hebben zo'n 500 miljoen nematoden - aaltjes - gekocht. Die benutten de engerlingen als gastheer waardoor de engerlingen uiteindelijk sterven. Als 'onze' dassen geen engerlingen kunnen vinden, is de schade die de dieren aanrichten ook maar beperkt. Het gebruik van aaltjes in de bestrijding van engerlingen heeft echter wel zijn tijd nodig."

Golfers zullen echter weinig hinder ondervinden van de schade zoals de Leeuwarder Courant die meldt. Wijnia: "De golfbaan is gewoon geopend."

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM