Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

'On Course'-status krijgt later dit jaar een upgrade

maandag 11 juni 2018

De golfassociaties uit tien verschillende landen, waaronder Nederland, zijn een samenwerking aangegaan om verder te werken aan duurzaamheidsoplossingen.

Samen met de Golf Environment Organization (Geo), bekend van het duurzaamheidslabel, hebben de golfassociaties besloten om officieel met On Course te gaan werken. On Course is een online programma voor duurzaam golfbaan- en clubmanagement dat al een tijd gebruikt wordt. Nu krijgt dat gebruik ook echt een status.

Jeroen Stevens, algemeen directeur van de NGF, legt uit: 'Momenteel ben je pas Geo als je een certificering hebt. On course is het proces hier naartoe. Met On Course kunnen banen al vanaf dag 1 laten zien dat ze in een Geo-traject zitten en "plukken" ze niet pas na twee of drie jaar de vruchten als ze het certificaat krijgen.'

Kennisuitwisseling
On Course maakt het voor golfbanen en -clubs eenvoudiger om hun acties voor natuur en milieu vast te leggen. Door deze gegevens en verhalen te verzamelen, vindt er een grotere kennisuitwisseling plaats die de sport vooruit kan helpen. Een groot deel van On Course is gewijd aan 'duurzame materialen', met begeleiding om clubs te helpen afvalvrij te worden en om het gebruik van kunststoffen voor eenmalig gebruik te minimaliseren.

Opwaardering
Stevens vertelt: 'In Nederland hebben we 84 banen met certificaat en 41 die on course zijn. Bij de gecertificeerde clubs hebben we al gezien welke voordelen dit heeft voor hen heeft. Ze kunnen hun onderhoud doen met minder of geen gewasbeschermingsmiddelen. We kijken dan ook uit naar de lancering van de On Course Nederland later in 2018.'

De samenwerkende organisaties op een rij:

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM