Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Fieldtopmaker aan de slag op Het Wedde

maandag 11 juni 2018

Twee maanden geleden meldden wij al dat er een proef met de Imants Fieldtopmaker aanstaande was op golfbaan Het Wedde. Deze pilot is inmiddels van start gegaan.

De pilot is interessant met het oog op het naderende verbod voor chemische bestrijding van onkruiden. Hoofdgreenkeeper Barry Lotgerink is de uitdaging aangegaan om een stuk fairway van 800 vierkante meter te behandelen met de Fieldtopmaker en daarna in te zaaien met Barenbrug RPR Sport. Op 29 mei heeft Maarten van Heck (van Jean Heybroek) de toplaag met de Fieldtopmaker afgefreesd op 2,5 cm en vervolgens heeft de Enk Groen & Golf doorgezaaid met een Vredo-doorzaaimachine.

Eerste resultaten
Het doel was om de onkruiden weg te frezen (madelief, weegbree) en daarnaast is de fairway nu ook mooi vlak, meldt Vos Capelle. De eerste grassprieten kwamen na vier dagen al boven de grond en nu staat het gras op circa 5/6 cm. Het bodemvochtpercentage van circa 30% is nog wat aan de hoge kant. De beregening zal de komende dagen dan ook niet aan staan. De grasmat groeit al snel dicht.

Over een aantal weken zullen de betrokkenen hun ervaringen delen over het project.

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM