Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Eerste meikevers weer gesignaleerd

maandag 14 mei 2018

De eerste meikevers (Melolontha melolonta) van het jaar zijn de afgelopen week weer gesignaleerd, meldt Vos Capelle. Volgens de totaalleverancier voor groen en tuinbouw zal de eerste massale vlucht dit jaar iets eerder zijn dan afgelopen jaar.

De eerste vluchten kunnen worden waargenomen tot medio juni. In deze periode wordt er gepaard en eitjes gelegd. De eerste eitjes worden meestal afgezet in het uitvlieggat, de tweede afzet is elders. De vlucht van onder andere de rozenkever wordt zeer binnenkort verwacht.

Chemische en biologische aanpak
De juiste plaats voor bestrijding kan worden bepaald door de vlucht van de kevers goed in de gaten te houden. Feromoonvallen zijn hierbij het aangewezen hulpmiddel. Het beste tijdstip om met bestrijding te starten is zo'n zes weken na de piek van de vlucht, verwachting is dus eind juni/begin juli. Dit geldt voor zowel de chemische (Merit Turf) als voor de biologische aanpak met nematoden/aaltjes (Terranem of Larvanem).

Vos Capelle geeft in een factsheet informatie over de leefwijze, monitoring en bestrijding van engerlingen.

door Guus van Rijswijck

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Henk Vlug | 16 mei 2018 | 20:44
Oppassen met meikevers. Ze zijn vrij ongevoelig voor merit turf en nog minder gevoelig voor aaltjes. Het blijven lastige beesten die enigszins bestreden kunnen worden met een speciale mix van twee soorten aaltjes. Het verdient aanbeveling om vleermuiskasten op te hangen in gebieden waar meikevers verwacht worden. De verwachting is dat ze weer zullen verdwijnen en dan na veertig a vijftig jaar weer terug te keren. Vermoedelijk speelt hierbij een virusziekte een rol. Kijk hiervoor eens in het handboek grasveldinsecten.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM