Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Opleiding Greenkeeper binnenkort van start

dinsdag 13 februari 2018

Op woensdag 21 februari gaat bij IPC Groene Ruimte de opleiding Greenkeeper weer van start, mits er voldoende deelnemers zijn.

Deelnemers kunnen nog instromen tot en met dinsdag 6 maart. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van IPC Groene Ruimte. Naast het volgen van de hele opleiding is het ook mogelijk losse modules te volgen. De losse modules staan hieronder vermeld inclusief startdata.

Opleiding Greenkeeper
Fraaie fairways, aangeharkte bunkers en mos- en schimmelvrije greens. Welke golfer, maar vooral welke greenkeeper zou hier niet blij van worden? Vandaag de dag zijn er echter meer uitdagingen voor een greenkeeper, meer dan ooit te voren. Desondanks, of misschien juiste daarom is het greenkeepersvak het mooiste beroep denkbaar in de buitenruimte. Met de juiste kennis en kunde bewijst u uw vakmanschap en zorgt u voor tevreden klanten.

Module Gras & Beplantingen: startdatum 21 februari
De module Gras & Beplantingen is een module waarbij u kennis maakt met de 40 meest voorkomende boom- en struiksoorten op de golfbaan. U leert ze herkennen en wat de eigenschappen zijn van deze soorten, zowel de winter- als zomerkenmerken. U kunt de soorten op zowel Nederlandse als wetenschappelijke naam benoemen. U leert in welke periode bomen gesnoeid worden. U kunt probleemtakken benoemen en de randvoorwaarden voor begeleidingssnoei benoemen. Daarnaast weet u al professional op de juiste wijze de takken af te zagen.

Modules Gras & Toplaag: startdatum 6 maart
Tijdens de module Gras & Toplaag worden diverse grassoorten, onkruiden en schimmels nader behandeld en ervaart u hoe met gerichte bemesting de strijd tegen onkruid en ziektes aangaan wordt. Na deze module kunt u grassen en plagen herkennen. U maakt de juiste keus in grassoort en weet 'rassen' toe te passen voor specifieke (duurzame) toepassingen zoals roodzwenk, struisgras, Engels raaigras en blends. Omdat u werkt met een natuurlijke ondergrond is kennis van de bodem en de waterhuishouding essentieel. U leert wat de samenstelling van de bodem en de waterhuishouding is en wat dat betekent voor het onderhoud van het gras.

Modules Gras & Onderhoud: startdatum 18 september
De module Gras & Onderhoud is een module waarbij praktijk een belangrijke rol speelt. Als vakbekwaam Greenkeeper voert u handmatig en machinaal het gangbare onderhoud uit aan alle terreinonderdelen van de green, fairways en de omgeving. U houdt rekening met de kenmerken van het speelveld, van spelers, bezoekers en met de actuele terreinomstandigheden. In deze module leert u machines en gereedschappen correct af te stellen, te controleren en te onderhouden. Alles met in achtneming van de geldende veiligheidsvoorschriften. U gaat ervaren dat u met duurzaam beheer lagere kosten en een hogere kwaliteit kan garanderen. Op het gebied van machines worden de nieuwste machines, innovaties en ontwikkelingen in het vak bekeken. Na het volgen van deze module loopt u voorop in uw onderhoud en vakkennis.

Module Gras & Accommodaties: startdatum 13 november
De module Gras & Accommodaties bestaat voor de Greenkeeper uit vier onderdelen. Het onderdeel verhardingen behandelt de verschillen tussen de soorten verhardingen die op een golfbaan kunnen worden toegepast, reparatie en bestrijding van onkruid. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan alle mogelijke hekwerken en veldafzettingen die noodzakelijk zijn voor het beoefenen van de golfsport.

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM