Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Hole 1 van de Edese Golfclub op de schop

dinsdag 13 februari 2018

Michiel van der Vaart (Jol Golf Design) en onderhoudsaannemer Aha de Man nemen hole 1 van de Edese Golfclub onder handen. Op de hole wordt heide aangebracht.

Jacques van der Eerden, baancommissaris van de Edese Golfclub: 'Het was altijd al een stille wens om hole 1 te verfraaien. Die mogelijkheid kwam er toen elders heide, die uitstekend bij onze baan past, afgegraven kon worden en beschikbaar kwam voor renovatie van deze hole.' Jol Golf Design en Aha de Man (onderhoudsaannemer op de Edese) werden ingeschakeld om de renovatie respectievelijk te ontwerpen en uit te voeren.

Visitekaartje

Uit de carry van de par 3 werd teelaarde afgegraven en daarmee is een glooiende 'mount' gerealiseerd achter de green. Tegelijkertijd is hiermee het zicht op het driving rangegebouw ontnomen. Michiel van der Vaart en de kraanmachinist van Aha de Man hebben het zand - dat in het zicht kwam na afgraven van de teelaarde -
opnieuw behoorlijk ondulerend gemoduleerd en de heide wordt daarop aangebracht. Het bestaande pad op de fairway is kronkelend verlengd en is vanaf de tee straks niet meer in het zicht.

Bij de golfclub is men tevreden over de slimme architectuur en de professionele uitvoering. Van der Eerden: 'Het is geweldig hoe deze eerste hole is verbeterd; meteen een visitekaartje voor onze prachtige baan.'


door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM