Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Ministerie I&W en RIVM op werkbezoek bij Golfclub Zeewolde

dinsdag 13 februari 2018

Hoofdgreenkeeper Christian Nueboer gaf een rondleiding over de greens en fairways
Op 16 januari 2018 brachten vertegenwoordigers van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) en het RIVM een werkbezoek aan Golfclub Zeewolde.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft in 2015 met alle relevante partijen in de Nederlandse sportsector een Green Deal gemaakt over het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen op sportvelden. Om deze redenen heeft de golfalliantie (NGF, NVG en NGA) vertegenwoordigers van het ministerie van I&W en het RIVM uitgenodigd een kijkje te nemen in de praktijk van golfbaanonderhoud en -beheer.

Praktische uitdagingen
Op 16 januari werd tijdens een werkbezoek aan GC Zeewolde stilgestaan bij ervaringen en praktische uitdagingen. De overheidsvertegenwoordigers merkten daarbij op dat vooral goede samenwerking nodig is tussen alle lagen in de beheerorganisatie (bestuur, baancommissie/management en greenkeeping). Ze waren daarbij onder de indruk van de collectieve inzet in de sector en op golfclub Zeewolde.

Ervaringen
De heren lieten zich tijdens het bezoek bijpraten door hoofdgreenkeeper Christian Nueboer, clubmanager Bart Beekmans en de baancommissie. Daarbij werd stilgestaan hoe een golfclub het beheer uitvoert en de uitdaging van pesticidevrij beheer praktisch wordt opgepakt. Zo werd er inzicht verkregen in de ervaringen die inmiddels zijn opgedaan met de behandeling van fairways, greens en semi-rough.

door Nino Stuivenberg

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM