Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Minister onderwijs roept op tot waardering vmbo

vrijdag 9 februari 2018

Minister Arie Slob (foto: Rijksoverheid)
Minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media) uit tegen het AD zijn zorgen over het teruglopende aantal vmbo-leerlingen, meer specifiek over de tendens van ouders om kinderen naar de havo of het vwo te 'pushen'.

Het leerlingenaantal in het vmbo loopt terug. Een van de redenen is dat ouders graag zien dat hun kroost naar de havo of het vwo gaat. In januari uitte Paul Rosenmöller tegen de krant al zijn zorgen over die ontwikkeling. Praktisch talent wordt ondergewaardeerd, stelde de voorzitter van de VO-raad toen.

Deze week springt ook minister Arie Slob in de bres voor het vmbo, met een oproep aan ouders kinderen geen hoger niveau op te dringen. Niet alleen is het slecht voor kinderen om teveel druk te ervaren, ook zijn vakmensen hard nodig. En het vmbo is geen plek om je voor te schamen, benadrukt de minister.

Slob onderbouwt zijn standpunt onder meer door te vertellen dat er door het bedrijfsleven zelfs al aan jonge leerlingen wordt getrokken; 'soms zijn het letterlijk gouden handjes die nodig zijn voor de toekomst.'

door Kelly Kuenen


REACTIES
G.Schonenberg | 9 februari 2018 | 17:03
Eindelijk een minister die het inziet dat het niet goed gaat.
Vakmensen zijn heel hard nodig

Bedrijven die zich openstellen om mensen op te leiden zouden gestimuleerd moeten worden om dit
te doen middels bijv. subsidies, door op dit moment te weinig aanmeldingen is het moeilijk dit bekostigd te krijgen, en starten dit soort initiatieven gewoon niet door! jammer!

Hoveniers en boomkwekers opleiden/begeleiden tot leerkrachten
Zo heb je niet alleen enthousiaste leraren, maar er wordt ook gewerkt met de laatste technieken waardoor leerlingen alleen maar enthousiaster worden over het vak!

REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM