Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Vernieuwing golfbaan Heelsum bijna voltooid

dinsdag 5 december 2017

De vernieuwing van golfbaan Heelsum is bijna klaar. De Enk Groen & Golf heeft in de eerste fase het bestaande bunkerzand door nieuw bunkerzand vervangen. In samenwerking met Hofmeijer werd heide op de golfbaan werd getransplanteerd.

Het nieuwe bunkerzand van leverancier Heicom kwam uit tests als beste naar voren. Met Hofmeijer cultuurtechniek en Natuurmonumenten werd heide gewonnen, die vervolgens op de golfbaan werd getransplanteerd.

Tweede fase

In de tweede fase ondergaan nog meer bunkers deze behandeling. Sommige worden dichter, andere groter. Ook bij deze bunkers is het oude zand vervangen door het speciale bunkerzand en ook nu is er weer heide gepoot.

Twee potbunkers
Als kers op de taart maakt de Enk Groen & Golf in samenwerking met een Engels bedrijf twee potbunkers, die worden opgebouwd met kunstgras. Deze bunkers hebben een langere levensduur dan potbunkers die opgebouwd zijn met echt gras. Bovendien zijn ze onderhoudsvriendelijker. Dit komt neer op minder maaien en knippen, alleen zand uitblazen met een rugblazer of de wand vegen. Het project is naar verwachting voor de kerst klaar.REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM