Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Golfcentrum De Hoge Dijk behaalt Geo-certificaat

maandag 27 november 2017

Golfcentrum De Hoge Dijk er in geslaagd om het zogenaamde Geo-certificaat te verkrijgen. Gerda Driessen, voorzitter van Stichting De Hoge Dijk, nam op 24 november het certificaat in ontvangst.

Het GEO-certificaat is ontwikkeld door Golf Environment Organization (GEO), een internationale organisatie die zich inzet voor de ontwikkeling van duurzaam terreinbeheer van golfbanen. Alleen als de golfbaan aan alle strenge criteria rond water-, energie- en chemicaliƫngebruik voldoet, komt deze in aanmerking voor het prestigieuze certificaat.

Verantwoordelijkheid
Driessen laat weten de verantwoordelijkheid voor het natuurbehoud op en rond de baan heel serieus te nemen. 'Niet omdat het moet, maar omdat we dat als gasten van de natuur echt willen.' Golfcentrum De Hoge Dijk kent een zogenaamde groencommissie, waarin een grote groep leden het natuurbehoud vorm geeft in samenwerking met een eveneens bevlogen greenkeepers-team.

Niet vanzelfsprekend
De Hoge Dijk laat weten dat excellent natuurbehoud op een golfbaan zeker niet vanzelfsprekend is. Volgens het golfcentrum, dat aan de rand van Amsterdam ligt op een steenworp afstand van het Academisch Medisch Centrum, zorgt het voor hogere kosten. Ook is er veel werk voor nodig om de baan in topvorm te krijgen en te houden. Voor de gasten op de golfbaan is het een uitgemaakte zaak, stelt De Hoge Dijk. 'Golfen en natuurbehoud kan en moet samen.'

Golfcentrum De Hoge Dijk heeft een golfbaan met 27 holes, die is gevestigd in Amsterdam Zuidoost de thuisbasis is van Open Golfclub Olympus. Daarnaast beschikt het complex over een clubhuis en restaurant en een goed uitgerust oefencentrum. De golfbaan en faciliteiten zijn openbaar toegankelijk.

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM