Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Golfclub De Haar houdt hoop op uitbreiding

maandag 28 augustus 2017

De exploitatieovereenkomst tussen de gemeente Utrecht en golfclub De Haar is met drie jaar verlengd. Dat betekent dat de club drie jaar langer de tijd heeft om aan de eisen te voldoen voor een eventuele uitbreiding.

De overeenkomst verliep eigenlijk op 1 januari van dit jaar, maar loopt nu door tot 1 januari 2020. De uitbreiding van golfbaan De Haar is omstreden. Een uitbreiding van negen naar achttien holes gaat namelijk ten koste van 750 bomen, waarvan er 150 monumentaal zijn. Daar is niet iedereen het mee eens.

Rechtbank
Zo daagde stichting Vrienden van de Joostenlaan de gemeente al eens voor de rechter om bezwaar te maken tegen het bestemmingsplan. De Raad van State stelde hen vervolgens in het gelijk, waarna de golfclub in beroep gegaan zou zijn, weet het Algemeen Dagblad. Door die procedures werd de datum van de oude overeenkomst niet gehaald en hebben de club en de gemeente besloten om deze tot 2020 te verlengen. Er is dus nog steeds hoop voor de golfclub dat er uitgebreid kan worden.

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Jan van Mondfrans | 28 augustus 2017 | 19:41
Beste redactie... nemen jullie ook nog de moeite om een weerwoord aan de club te vragen? Of nemen jullie persberichten klakkeloos over?
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM