Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Amsterdam Old Course verkrijgt Geo-certificaat

dinsdag 22 augustus 2017

Amsterdam Old Course heeft begin augustus het internationale Geo-certificaat voor duurzaam golfbeheer verkregen. Het certificaat zal op 9 september officieel uitgereikt worden.

De certificering is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen NLadviseurs, aannemer Aha de Man en het personeel van Amsterdam Old Course. Ook golfbaanarchitect Frank Pont en landschapsarchitect André Bijkerk droegen hun steentje bij, evenals Joost Ormel Boomverzorging. Het traject voor de Geo-certificering is een proces dat vier jaar geleden in gang is gezet.

Flinke stappen
Amsterdam Old Course heeft in die vier jaar tijd flinke stappen gezet. Op de website van de baan is te lezen dat er in die periode 1700 nieuwe inheemse bomen, 75 vogelkasten, vijf bijenvolken, en drie vlinderakkers bij zijn gekomen. Ook telt de baan 240 plantensoorten. Bij de aannemer zijn de nodige gegevens opgevraagd op het gebied van onderhoud en bemesting, terwijl ook de beregeningshoeveelheid onder de loep is genomen.

Renovatie
Het bijzondere aan de certificering is dat het traject gelijktijdig met de renovatie van de baan is uitgevoerd. Zo bestond de ondergrond van de Amsterdam Old Course voorheen voor honderd procent uit veengrond. Inmiddels is een veenlaag van 3,5 meter van afgegraven, en is daar 5 meter nieuwe grond overheen gegaan. De baan is nu beter bestand tegen natte weersomstandigheden, terwijl er ook meer mogelijkheden zijn op het gebied van biodiversiteit. De renovatie is momenteel overigens nog in volle gang; eind augustus 2018 zal deze afgerond worden.

Het volledige Geo-rapport is hier te vinden.

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM