Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Edese GC Papendal krijgt Europese onderscheiding

dinsdag 15 augustus 2017

Foto: Studio van Leuveren
De Edese golfclub Papendal heeft een Europese onderscheiding op zak. De European Golf Association (EGA) heeft de baan nabij het nationale sportcentrum op Papendal in Arnhem uitgeroepen tot July's Champion of the green.

Edese GC Papendal deelt deze onderscheiding in Nederland tot dusver met alleen de Koninklijke Haagsche Golf en Country Club, dat de maandelijkse prijs eerder dit jaar al eens in de wacht sleepte. De EGA is vol lof over de wijze waarop EGC Papendal het begrip duurzaamheid in de praktijk brengt.

Geo-certificaat
Op alle onderdelen handelt de golfclub volgens de Europese golforganisatie volgens het principe: 'Als je beweert een groene baan te hebben, dan moet je daar ook naar handelen.' Vorig jaar heeft de golfclub opnieuw het zogenoemde Geo-certificaat behaald. In 2011 gebeurde dat voor de eerste keer. Geo houdt in dat de golfclub de baan en overige accommodaties, zoals het clubhuis, op een zo duurzaam mogelijke manier exploiteert.

Flora en fauna
In het juryrapport staat de EGA onder meer stil bij de bijzondere aandacht die op Papendal wordt geschonken aan de aandacht voor de flora en fauna op de baan. Om de natuurlijke bestrijding van emelten en engerlingen te bevorderen zijn ruim zeventig nestkasten opgehangen, waarin jaarlijks honderden spreeuwen voor nageslacht zorgen. Al drie jaar achtereen wordt de spreeuwenkolonie in het voorjaar nauwlettend gevolgd door onderzoekers van vogelorganisatie Sovon. Ook zijn de vogels voorwerp van onderzoek door een promovendus van de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Steun in de rug
Geo-voorzitter Jaap van Dorp van EGC Papendal ziet de EGA-onderscheiding als een belangrijke steun in de rug. Dankzij de hulp van enthousiaste leden - de club telt ongeveer 900 leden - en de inzet van de greenkeepers van Aha de Man is de baan niet alleen groen, snel en afwisselend, maar vooral ook duurzaam. 'Je bent per slot van rekening te gast in de natuur. Dan moet je je daar ook naar gedragen', aldus Van Dorp.

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM