Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Eerste UVC180 in gebruik

dinsdag 4 juli 2017

Afgelopen maandag 3 juli werd de eerste UVC180 in Nederland door Prograss afgeleverd bij De Enk Groen en Golf, op golfbaan Prise d'Eau.

De UVC180 werd op de laatste Barenbrug Golfdag door Prograss en SGL (Stadium Grow Lighting) geïntroduceerd voor de golfmarkt. De UVC180 is een compacte machine die speciaal is ontwikkeld om systematische schimmelziekten zo effectief mogelijk te bestrijden in kortgemaaid gras, zoals op sportvelden en golfbanen.

Biologische oplossing
De UVC180 biedt een biologische oplossing voor de behandeling van schimmelziekten door actief groeiende schimmels met UV-C-licht te vernietigen. Deze methode heet ook wel ultraviolet kiemdodende bestraling (UVGI). Het kortgolfdeel van het UV-spectrum (UV-C) wordt gebruikt om schimmels te doden en uitbraak van ziekten te reduceren, zonder dat de grasplant wordt beïnvloed.

Voor optimale resultaten wordt de toepassing van de machine ondersteund door agronomen. Zij bepalen op basis van weerdata de ziektedruk en geven advies over de frequentie en intensiteit van het gebruik. Gebruikers van de UVC180 krijgen toegang tot een webportal waarbij zij inzage krijgen in alle data en voorspellingen en actuele en historische gegevens kunnen inzien.

Meer lezen over deze toepassing? Kijk in Greenkeeper nummer 3 (binnenkort op de mat).

door Nino Stuivenberg

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM