Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

2,5 miljoen euro voor Lyme-expertisecentrum

woensdag 21 juni 2017

Minister Schippers stelt 2,5 miljoen euro beschikbaar voor een Lyme-expertisecentrum. Dat schrijft de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in een brief aan de Tweede Kamer.

De toezegging geldt voor de eerste vier jaar. Er wordt onder meer budget vrijgemaakt bij het RIVM om de structurele kosten te kunnen dekken. Verder zullen incidentele kosten gefinancierd worden door middel van subsidies. De Lymevereniging (NVLP) zal optreden als de belangenbehartiger van Lymepatiënten bij het expertisecentrum.

Burgerinitiatief
Belanghebbenden zetten zich al jaren in om meer aandacht te krijgen voor Lyme. Zo werd er in 2009 een burgerinitiatief gestart onder de naam 'betere diagnose- en behandelmogelijkheden voor de ziekte van Lyme'. Het initiatief haalde vijf jaar later de Tweede Kamer. Sinds 2014 zijn er gesprekken gevoerd met patiëntenorganisaties, medisch professionals en wetenschappers; nu is het dan eindelijk gelukt om iedereen op één lijn te krijgen voor het expertisecentrum.

door Nino Stuivenberg


REACTIES
M.dAchard van Enschut . | 28 juni 2017 | 18:42
Ik zou hier graag van op de hoogte willen blijven na 30 jaar in de golf wereld te hebben mogen werken , en nu overal last van te krijgen spieren en gewrichten .
Ook zijn er mensen waar ik nu mee werkt die er veel last van hebben omdat we in de natuur werken met onder anderen val camera's plaatsen en controleren op 20a30 cm boven de grond.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM