Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Schimmels bestrijden met ultraviolette straling

dinsdag 13 juni 2017

De UVC180 in actie tijdens de Barenbrug Golfdag
Als nieuwe distributeur van SGL introduceerde Prograss op de 29e Barenbrug Golfdag op 12 juni een innovatie op het gebied van schimmelbestrijding: de SGL UVC180.

De SGL UVC180 is een compacte en lichtgewicht machine ontwikkeld om schimmelziekten zo effectief mogelijk te bestrijden in kortgemaaid gras op sportvelden en golfbanen. Het apparaat kan worden ingezet tegen white mold, dollar sport, brown patch, microdochium patch, summer patch, pythium blight, leaf spot en grey leaf spot.

De UVC180 biedt een biologische oplossing voor de behandeling van schimmelziekten, door actief groeiende schimmels met uv-c-licht te vernietigen. Het kortegolfgedeelte van het uv-spectrum (uv-c) wordt gebruikt om schimmels te doden en uitbraak van ziekten te reduceren, zonder dat de grasplant wordt beïnvloed. Deze methode heet ook wel ultraviolet kiemdodende bestraling (UVGI).

Voor optimale resultaten wordt de toepassing van deze machine ondersteund door agronomen. Zij bepalen op basis van weerdata de ziektedruk en geven advies over de frequentie en intensiteit van het gebruik. Gebruikers van de UVC180 krijgen toegang tot een webportal waarbij zij inzage krijgen in alle data en voorspellingen en actuele en historische gegevens kunnen inzien.

door Kelly Kuenen


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM