Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

NLadviseurs verzamelt duurzame ideeën

maandag 8 mei 2017

Daar waar vogelaars een jaar uittrekken om zoveel mogelijk vogelsoorten waar te nemen en dat vervolgens bestempelen als Big Year, wil NLadviseurs kijken of het ook een eigen Big Year kan organiseren, door in een jaar tijd zoveel mogelijk voorbeelden van duurzaamheid te verzamelen.

Het bedrijf laat weten: "Vogels zijn leuk, maar ons hart ligt daar waar mensen zich inzetten om mogelijkheden te vinden om de wereld om hen heen te verduurzamen. NLadviseurs ondersteunt golfbanen al jaren met advies en begeleiding in het concretiseren van een duurzame aanpak van terreinbeheer. Dan is het mooi om te zien dat wanneer we terug komen op golfbanen er gezamenlijk al zoveel is bereikt op dat gebied. De creativiteit van mensen om invulling te geven aan duurzaam beheer doet ons elke keer weer verbaasd staan! Tijd dus om deze hoogtepunten vast te leggen."

Een jaar lang gaat het bedrijf naar golfbanen om in ieder geval 100 waarnemingen van duurzame ideeën vast te leggen. Banen en greenkeepers kunnen daarbij helpen door zelf foto's in te sturen van creatieve oplossingen op het terrein. "Alles wat we aan duurzame toepassingen spotten voorzien we van een label en een nummer. Zo kan het zomaar zijn dat u uw golfbaan terugvindt in ons Big Year. Maak duurzaamheid groot, ga de uitdaging aan!"

De Sustainable Golf Challenge is te volgen via de website of Facebook-pagina van NLadviseurs.

Op de foto: een aantal reeds ingezonden best practices; hergebruik van hout op de Noordwijkse Golfclub en afstandspaaltjes van gerecycled plastic op Golfclub Gaasterland.

door Kelly Kuenen

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM