Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Winnaars Golf Environment Awards bekendgemaakt

vrijdag 20 januari 2017

De golfbranche is vrij vooruitstrevend als het gaat om duurzaam en milieuvriendelijk beheer. Vier Engelse spelers hebben met de Golf Environment Awards erkenning gekregen voor hun inzet op dit vlak.

De winnaars van de vier prijzen van 2017 werden bekendgemaakt tijdens BTME Harrogate.

Environmental Golf Course of the Year
Greetham Valley Golf Club (Greetham, ten westen van Leicester) ging er met deze prijs vandoor. Deze golfbaan maakte indruk op de jury door het streven een duurzame baan te creëren. Baanmanager Adi Porter is de sturende kracht achter enkele ecologische initiatieven en een 'holstische aanpak' (het idee dat alles met elkaar verband houdt en waarbij de focus ligt op het totaalplaatje, in plaats van de handelingen zelf, red.).

Conservation Greenkeeper of the Year
Greenkeeper Edward Ainsworth van Avro Golfclub (Woodford, ten zuiden van Manchester) maakte indruk met zijn passie voor het behoud van wilde dieren, op de baan en daarbuiten.

Outstanding Environmental Project of the Year
Frilford Heath Golf Club (Abingdon, nabij Oxford) gooide hoge ogen met restauratiewerkzaamheden van veenlandschap, met de terugkeer van enkele plant- en diersoorten kenmerkend voor dit landschap.

Operation Pollinator
John O'Gaunt Golf Club (Sandy, nabij Cambridge) won de prijs vanwege haar bij- en vlindervriendelijke aanplant, gecreëerd door greenkeeper Stephen Thompson.

De Golf Environment Awards (GEA) worden al 22 jaar georganiseerd door de STRI Group, om clubs en mensen op de baan erkenning te geven voor hun inzet voor milieuvriendelijk baanbeheer. Banen en greenkeepers kunnen zichzelf opgeven voor deelname. Helaas voor Nederlandse banen; de wedstrijd is alleen toegankelijk voor clubs uit het Verenigd Koninkrijk.

door Kelly Kuenen

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM