Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Campey levert Air2G2 aan Ratho Park Golf Club

maandag 28 november 2016

Campey Turf Care Systems heeft eerder dit jaar een Air2G2 Air Inject geleverd aan Ratho Park Golf Club, een golfbaan in het Schotse Edinburgh.

Net als veel andere, wat oudere banen beschikt Ratho Park over push-up greens. Billy Hudson, hoofdgreenkeeper van de Schotse baan, wilde de drainage van de complete baan laten verbeteren. Ook hadden ze last van voetsporen op de greens. Beide problemen speelden al zo'n tien jaar.

Drainage een probleem
De Air2G2 was voor Hudson de oplossing. 'We hebben wat oudere push-up greens, en het grootste probleem daarbij is de drainage', vertelt hij. 'We hebben de Air2G2 vorig jaar in de zomer al eens uitgeprobeerd, en toen waren de eerste signalen meteen positief. Vooral rond deze tijd van het jaar doet de machine z'n werk goed. We kunnen lucht in de greens spuiten en ze tóch gezond houden, omdat er geen verstoring van het oppervlak is.'

Tijdens de proefperiode heeft Hudson alle onderdelen van de machine kunnen testen. Dat beviel zo goed, dat de club de machine voor een tweede periode wilde huren. Toen echter bleek dat er inmiddels een wachtlijst was van vier weken, besloot de club om een eigen machine te kopen. De machine komt tot maximaal dertig centimeter diep, afhankelijk van welke pin gemonteerd is.


door Nino Stuivenberg

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM