Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Aantal teken in Nederland neemt toe

woensdag 2 november 2016

Wageningen University meldt dat het aantal teken in Nederland de afgelopen tien jaar is toegenomen. Dat blijkt uit langjarig onderzoek van de universiteit.

De resultaten van het tekenonderzoek, dat al liep sinds juli 2006, werden onlangs gepresenteerd. Volgens Wageningen University was het doel van het onderzoek om 'een indruk te krijgen van de verspreiding en populatiedynamiek van teken in Nederland', gezien de risico op het oplopen van de ziekte van Lyme.

Risico
In tien jaar tijd zijn op dertien locaties 122.000 teken gevangen. Het grootste deel daarvan bestond uit larfjes (70%), gevolgd door nimfen (27%) en volwassen teken (3%). Volgens de universiteit valt te concluderen dat 'het gemiddeld aantal teken in Nederland tussen 2006 en 2016 is toegenomen, maar met grote verschillen tussen de dertien meetlocaties'. Borrelia infecties (die de ziekte van Lyme kunnen veroorzaken) werden op alle dertien locaties aangetroffen. Overal waar teken kunnen leven, is er dus risico op een beet van een met Borrelia besmette teek.

door Nino Stuivenberg

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM