Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Revolution fairways op Amerikaanse golfbaan Ryder Cup

dinsdag 27 september 2016

In navolging van veel Nederlandse golfbanen beginnen ook golfbanen in de Verenigde Staten Revolution te gebruiken op fairways.

'Zij realiseren zich dat het niet nodig is om met veel mest en water mooie fairways te krijgen', vertelt Mark Timmerman van Prograss. Een voorbeeld van zo'n Amerikaanse golfbaan is de Hazeltine National Golfclub in Chaska, Minnesota, waar deze week de Ryder Cup 2016 wordt gespeeld.

'Na een proef op een handjevol fairways werd daar op basis van de resultaten besloten alle fairways te behandelen met Revolution', vervolgt Timmerman. 'Het effect zal tijdens het komende toernooi te zien zijn.'

Revolution in Nederland
'Ruim 10 jaar geleden werd er in Nederland door Alterra Wageningen al wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het gebruik van Revolution op fairways. Veel lezers van de Greenkeeper zullen bovenstaande foto van één van deze proeven herkennen', vervolgt Timmerman. Op golfbaan De Pan in Bosch en Duin werd destijds de helft van fairway 9 behandeld met Revolution. Deze fairway werd niet bemest en niet beregend gedurende het seizoen.

'Goed om te zien dat onder andere dit Nederlands onderzoek uiteindelijk ook resulteert in een duurzamer beheer op golfbanen elders in de wereld', concludeert Timmerman.

door Nino Stuivenberg

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM