Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

71ste editie Saltex-beurs in Birmingham

woensdag 24 augustus 2016

Op 2 en 3 november houdt het Engelse Institute of Groundsmanship (IOG) de 71ste editie van de Saltex-beurs in Birmingham.

Het is een van de grootste beurzen ter wereld op het gebied van onderhoud van sportvelden, golfbanen en de groene Ruimte met als doelgroep opdrachtgevers, professionals, vrijwilligers en leveranciers. Op de beurs staan bijna 9 duizend standhouders vanuit 45 landen.

Live leren
Chris Bennet, communicatiemedewerker rond Saltex: 'De beursvloer spreidt zich uit over drie grote hallen. Op het grasveld buiten de Saltex-hallen 6,7 en 8 worden demonstraties gehouden. Bezoekers kunnen 'live leren' door de in totaal bijna 30 uur aan seminars die worden gegeven.'

Groundsmen
Topnamen uit de industrie, maar ook groundsmen en greenkeepers die werken in de beroemdste stadions en op de mooiste banen van de wereld komen 'lesgeven', zoals groundsmen Darren Baldwin (Tottenham Hotspur FC), Dougie Robertson (West Ham United FC), David Roberts (Liverpool FC), Reece Watson (Arsenal FC) Neil Stubley (All England Tennis Club), Jim Dawson (BT Murrayfield) Weston Appelfeller (Major League voetbalteam Columbus Crew), Brian McDermott (Leeds Rhinos), Tony Stones (Stade de France) en Jonathan Calderwood (Paris Saint Germain FC).'

Greenkeepers

Ook aanwezig is hoofdgreenkeeper Steve Chappel van de PGA Centenary Golf Course bij The Gleneagles Hotel. Hij behandelt het onderwerp viltbehandeling vlak voor een golftoernooi. Hij toont hoe hij in de praktijk bijna 13 centimeter viltlaag op 12 hectare fairway mechanisch en biologisch aanpakte vlak in voorbereiding van de Ryder Cup in 2014. Ook geeft hij een seminar over vrijwilligerswerk. Daarin legt hij uit hoe hij door veel vrijwilligerswerk opgeklommen is van trainee tot Ryder Cup superintendent.

Jong talent
Op de beurs wordt vanuit IOG ook de Young Groundsmen's Conference gehouden, gesponsord door Rigby Taylor en Top Green. Hier kunnen jongeren hun carrière in terreinbeheer vooruit helpen door te horen over opleidingsmogelijkheden, kennis te maken met recruiters en om gesprekken aan te gaan met allerlei professionals.

IOG Industriediner
IOG is aanwezig op stand C180. De aanwezige IOG-adviseurs geven daar gratis advies over sportveldmanagement. Op de avond van de eerste dag (2 november) houdt het IOG zijn jaarlijkse IOG Industry Awards Dinner.
Het programma en aanmeldingsformulier staan op de website www.iogsaltex.com. Aanmelding is gratis.


door Santi Raats


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM