Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Succesvolle studiereis Pols Groep en NGA

vrijdag 5 februari 2016

Dertig greenkeepers, waaronder de winnaars van de NGA Greenkeeper Golf Club, hadden zich aangemeld voor deelname aan de driedaagse BTME-studiereis. Hieronder een verslag van de reis.

De reis werd voor de elfde keer georganiseerd door NGA en Pols B.V. Met een eigen bijdrage van de deelnemers en steun van hoofdsponsor Pols Groep uit Zuidland, onder velen bekend als importeur van onder meer alle Textron/Jacobsen-producten, was het volgens de groep 'wederom een genot om aan de reis deel te nemen'.

Op dinsdag 19 januari verzamelden alle deelnemers zich in de presentatieruimte van de Pols Groep waar een welkomstwoord en een presentatie werd gehouden door Cees van der Pols. Traditiegetrouw kregen de deelnemers een rondleiding en maakten zij kennis met het bedrijf.

Na het uitwisselen van de laatste reisinformatie stapte het gezelschap in de bus om af te reizen naar Engeland, naar een van de grootste indoor-greenkeepersbeurzen van Europa. Het bekende beursstadje Harrogate is zoals altijd het decor van de Bigga Turf Management Exhibition. Buiten de beurs is het stadje, met haar vele uitgaansgelegenheden, onlosmakelijk verbonden met greenkeeping.

Voor menigeen is de beurs het decor van (on)bekende producten en ook 'the place to be' om te netwerken. Je vindt er producten waarvan je het bestaan niet wist, maar het zoeken naar echt verrassende, nieuwe producten was volgens Pols toch een hele opgave. Neemt niet weg dat er bij de vertrouwde merken altijd innovaties waargenomen kunnen worden. Na de hele dag op de beurs vertoefd te hebben, werd het vertrouwde 'happy hour'-moment wederom aangeboden door Mark Timmerman van Prograss. Daarna kon er aan tafel gegaan worden om te genieten van het Pols-Textron-Jacobsen-diner.

St.George's Park
Zoals de traditie betaamt, wordt er altijd gezocht naar 'even iets anders' dan de beurs. Dus vertrok de groep donderdag naar St.Geroge's Park, het Papendal van de UK. "Dit park is ingericht op voetbal, voetbal en nog eens voetbal, waardoor onze greenkeepers zich even in het vak van fieldmanager waanden", vertelt Berto van Iersel van Pols.

"Alan Ferguson leidde de groep en informeerde hen over allerlei typen van voetbal in- en externe pitches, van kunstgras tot diverse hybride opgebouwde grasvelden. Tijdens de waterkoude rondleiding kreeg men een warm gevoel van dit enorme complex met ruim veertien voetbalvelden, twee indoor-velden en wat al niet meer. Ondanks de lange busrit was het bezoek aan dit pas twee jaar jonge complex zeer waardevol."

Na een korte lunch werd de rit voortgezet naar de Jacobsen/Ransomes-fabriek in Ipswich. "Vanwege een ietwat verlate aankomst werd het een bliksembezoek. Daar werd handig op ingespeeld door onze tourbegeleiders zodat eenieder, ondanks het feit dat de fabricagelijnen verlaten waren door werknemers, zich toch een beeld kon vormen van de totstandkoming van een maaier. Het was een mooie afsluiter van onze driedaagse reis en moe maar voldaan ging men richting de ferry om huiswaarts te keren." Pols Groep Zuidland bedankt alle deelnemers voor de geslaagde dag.
door Kelly Kuenen

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM