Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

DSV zaden introduceert Eurograss SV100 Maxima

maandag 11 januari 2016

Dit jaar introduceert DSV zaden de introductie van Eurograss SV100 Maxima.

'DSV zaden komt nu met Eurograss SV100 omdat het succes van Eurograss SV7 Maxima groot was na zijn introductie,' aldus Steven Wiersema van DSV zaden.

Combinatie van toprassen
Eurograss SV100 is een combinatie van drie rassen Engels raaigras uit de top van de Grasgids. Die drie rassen zijn Eurocordus, Eurodiamond en Eurosport.

Eurocordus
Engels raaigras Eurocordus scoort ruim een punt hoger op droogtetolerantie dan het gemiddelde Engels raaigras (bron: Grasgids 2016 gazon). Wiersema: 'Dit verlaagt het risico tijdens kieming en bij net ingezaaide velden. Er is minder verlies bij droogte en dus ontstaan meer planten per vierkante meter.'

Eurodiamond en Eurosport
Eurodiamond en Eurosport zijn twee echte sportveldtypes. 'Hun grootste kenmerken zijn een hoge bespelingstolerantie en dus veel speeluren,' vertelt Wiersema. 'De combinatie van deze drie rassen geeft een sportveld dat snel en lang groen blijft ook onder extreme omstandigheden. Een sterk, duurzaam en veilig sportveld.'

DSV zaden garandeert met dit mengsel meer speeluren, meer gras, hogere betredingstolerantie en zeer hoge droogtetolerantie.

40 Procent van de rassen uit de Grasgids top 10 komt uit handen van DSV zaden. 'Dit maakt DSV zaden de meest succesvolle veredelaar van Engels raaigras sportveldtype. Het mengsel Eurograss SV100 Maxima is een nieuwe bundeling van deze kwaliteiten,' besluit Wiersema.
REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM