Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Recordopbrengst voor lustrum HDI Charity golftoernooi

dinsdag 22 september 2015

Foto: Sanne Motza | Femous Productions
Op maandag 14 september vond het 5e HDI Charity Golftoernooi plaats. Ter gelegenheid van dit lustrum ging het HDI met ruim honderd deelnemers terug naar de plek waar het toernooi ook begon: de Hilversumsche Golf Club. De dag leverde netto maar liefst
46.066 euro op voor het Helen Dowling Instituut (HDI) in Bilthoven, een instituut dat psychologische zorg biedt aan mensen met kanker en hun naasten. Een anonieme schenker vulde het bedrag aan tot 47.500 euro.


De organisatie van het toernooi lag in handen van de drie Utrechtse ondernemers Marco ten Berge, Sjef ten Berge en Kevin de Kroon. Golfprofessional Ronald van Meeteren versterkte het team. De vier organiseerden dit toernooi voor de vijfde keer belangeloos voor het goede doel: het HDI.

Winnaars
Toernooiwinnaar was Jeroen Hars. Hij won een GPS golfhorloge. De Nearest to the pin werd gewonnen door Peter de Wever. De beste mannelijke speler van de Longest drive was Azam Chand, de beste vrouwelijke speler was Nynke van der Meer. Winnaar van de Putting contest was Eugene Soffers. Hij wist de bal in één keer in de hole te slaan en veroverde zo een luxe golfarrangement voor twee personen in België. Daniël van der Ley versloeg golfprofessional Ronald van Meeteren. Hij mag zijn spel nog verder aanscherpen tijdens een clinic aangeboden door de pro. Er werd geen hole in one geslagen.

Uitverkocht
De 23 beschikbare flights waren binnen mum van tijd uitverkocht. De Hilversumsche Golf Club, waar de spelers te gast waren, is de baan waar in 2011 het eerste HDI Charity Golftoernooi plaatsvond. Voor deze speciale lustrumeditie stelde de Hilversumsche opnieuw de baan beschikbaar. Het was een prettig weerzien op de ruim honderd jaar oude bosbaan, die ook het KLM Open jarenlang huisvestte. Smalle fairways, prachtige heidegebieden en snelle greens stelden het golfspel van de spelers op de proef op een van de langste banen van Nederland.

Klapper van de avond
Na afloop van het toernooi vond een diner met veiling en loterij plaats. Klapper van de avond was een geheel verzorgde dag zeilen op zeiltjalk 'De Lis' met vijfentwintig personen. Dit arrangement leverde maar liefst 4.000 euro op.

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors van het HDI Charity Golftoernooi zijn De Kroon Facilitaire Diensten, Muntstad-Ŝkoda, Ten Events, Van Meeteren Golf, Kick Vormgeving & Media, Esed druk & print, Off Course Golf en Femous Productions. Daarnaast stelden nog vele andere sponsors en tientallen bedrijven veilingstukken en loterijprijzen beschikbaar.

Op de foto: Sjef ten Berge, Kevin de Kroon, Ronald van Meeteren, Bram Kuiper en Marco ten Berge.

door Kelly Kuenen


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM