Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Grasmengsel aangepast op droogte

woensdag 2 september 2015

Op 16 juni behoorde 2015 nog tot de 5% droogste jaren . Voor renovatievelden in Amersfoort en Nijkerk is hier op ingespeeld door een SV8 sportgrasmengsel te maken. Zaden met hoge droogtetolerante rassen en een gecoate veldbeemd.

De Grasgids scoort o.a. de soort Engels raaigras op droogte tolerantie. Een goed ras op dit gebied is Eurocordus (DSV zaden). Dit ras staat op zowel de gazon als sportlijst van de Grasgids en scoort bijna een hele punt hoger dan een gemiddeld ras van de Grasgids.

Tot ver in juli behoorde 2015 tot een van de 5% droogste jaren. Adviseur bij Gras Advies, Jan Willem Boon, heeft in samenwerking met DSV zaden een advies gemaakt voor deze situatie. De basis wordt gelegd door Engels raaigras Eurodiamond te gebruiken en deze te combineren met een droogtetolerant ras als Eurocordus (DSV zaden). Door de veldbeemd te coaten met DynaSeed krijgt deze soort meer kans in het mengsel. Daarnaast werkt de coating vochtregulerend. Zo ontstaat een SV8 met minder kiemrisico bij bijvoorbeeld droge perioden.

Zuman Zwammerdam heeft het werk op beide velden uitgevoerd. Begin juli is het grasmengsel gezaaid en inmiddels ligt er op beide velden een mooie groene mat. "Ondanks de droogte kwam het gras mooi snel en egaal op" aldus de beheerder van de sportvelden. Inmiddels is er meer neerslag gevallen en wordt het toch nog een groeizaam seizoen. In oktober worden de velden vrijgegeven voor seniorenteams tot die tijd krijgt het veld rust. Zo ontstaat een sterk en goed gevestigd veld die ook voor de toekomstige droogteperioden gewapend is.
REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM