Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Ufkes Greentec presenteert nieuwe bomen- en takkenzaag

dinsdag 10 februari 2015

Ufkes Greentec uit Drachten heeft een eigen bomenzaag otnwikkeld, genaamd Brunch Cutter. De zaag is zowel geschikt voor jonge bomen en struiken als dikke bomen tot 370mm doorsnede. De Brunch Cutter is ontwikkeld vanuit de groeiende vraag vanuit de markt om bomen niet te knippen maar te zagen.

De Brunch Cutter is zodanig ontwikkeld dat hij past op de standaard mobiele- of rupskranen met sorteergrijpersfunctie. De zaag wordt aangedreven door het hydraulisch systeem van de kraan. Het grote blad met daarop snijbijtels maakt het mogelijk snel struiken en bomen tot een diameter van 370mm af te zagen.

De Brunch Cutter is molulair opgebouwd en kan daarom op verschillende manieren worden samengesteld. De basis wordt gevormd door een zaag met grijperfunctie. Hier kunnen bijvoorbeeld een verzamelarm en een draaikrans aan toegevoegd worden. Deze laatste maakt het mogelijk om over de zwenk van de kraan struiken en opslag eenvoudig en snel weg te halen.

De nieuwe zaag heeft een werkbreedte van 90 centimeter en is geschikt voor kranen vanaf 13 ton. Aankomend voorjaar brengt Ufkes Greentec ook een kleiner model op de markt, die geschikt is voor kranen tussen 7,5 en 10 ton.REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM