Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Werk in beeld: heidetransplantatie op Edese Golf Club

vrijdag 18 mei 2018

Op de Edese Golf Club Papendal heeft in februari de eerste hole (een par 3) een metamorfose ondergaan door de aanleg van heide over een oppervlakte van zo'n 800m2. We schreven al eerder over de voorbereidingen, maar nu zijn er ook foto's van het resultaat.

De ontvangende bodem werd door baanaannemer Aha de Man geschikt gemaakt door afgraving van de bodem tot op het zand (we schreven er al eerder over in dit bericht). Met de afgegraven grond werd een wal achter de green van dezelfde hole aangelegd, waarmee het daarachter gelegen driving range-gebouw grotendeels aan het zicht werd onttrokken, mede dankzij de succesvolle terugplaatsing op de wal van de krenten die er oorspronkelijk stonden.

De plaggen werden gestoken op de Doorwerthse Heide, eigendom van Natuurmonumenten en gelegen op circa acht kilometer afstand van de baan. De kosten van het steken, opladen, vervoer, afladen en leggen kwamen voor rekening van de club. Bij het steken en afladen van de plaggen werd gebruikgemaakt van een aan de kraan bevestigde transplantatiebak van 180 x 80 cm. In totaal werd een heideoppervlak van circa 600 m2 afgegraven en overgebracht naar de baan. Betrokken bij dit project waren Hofmeijer Civiel- en cultuurtechniek en architect Michiel van der Vaart (Jol Golf Design).

Met de hulp van greenkeepers en vrijwilligers - die de plaggen ingroeven - was het project in twee dagen afgerond.


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES