Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

HGM en Bruno Steensels aan de slag op Royal Limburg Golf

maandag 23 oktober 2017

Een van de ingezette kranen
Onlangs zijn de medewerkers van Hollandsche Greenkeeping Maatschappij (HGM) gestart met een grondige renovatie op de Koninklijke Limburgse Golf in Houthalen-Helchteren.

De werken worden door de club in eigen beheer uitgevoerd onder begeleiding van de Belgische golfbaanarchitect Bruno Steensels. Ze bestaan uit:

Realisatie van een volledig nieuwe green met omgeving op hole 7
Aanpassingen aan greens en omgeving holes 13 en 18
Renovatie van alle (65) bunkers
Uitbreiding van heidezones
Aanpak van de carry-zones
Realisatie van een aantal extra championship tees
Vanuit deze werken volgen diverse aanpassingen aan de beregening.

Over de baan
Royal Limburg Golf is opgericht in 1966. Het omslaat een terrein van ongeveer 65 ha, deels gelegen in het natuurreservaat Tenhaagdoornheide, deels in de dennenbossen. De Britse golfarchitect Fred Hawtree werd gevraagd voor het ontwerp en in april 1968 werden 9 holes voor het eerst bespeeld. In 1971 openden zeven bijkomende holes en twee jaar later was het 18 holes-parcours voltooid.

HGM vertelt: 'Royal Limburg Golf is een 6.178 meter lange baan (par 72) met een klassieke moeilijkheidsgraad. Dankzij de zanderige bodem is het terrein praktisch het gehele jaar bespeelbaar. De paarsbloeiende heide vanaf half augustus is van een buitengewone schoonheid. Beloning daarvoor volgde in 2011, wanneer KLGC opgenomen werd in de top 100 van de beste golfbanen van Europa in het gerenommeerde Golf World magazine. Ondertussen klom KLGC in 2015 zelfs naar de 62e plaats in de top 100.'


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES