Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Renovatie bunkers Royal Antwerp GC

dinsdag 14 maart 2017

Alan Lindsay van Happy Greenkeepers en golfarchitect Dimitri van Hauwaert hebben een bunker renovatieproject achter de rug op Royal Antwerp Golf Club. Acht jaar geleden werden alle bunkers vernieuwd, maar door verschillende omstandigheden was daar al snel niets meer van te zien.

De opdracht was om al de bestaande bunkers een nieuw leven te geven, waarbij alle bunkers volledig werden aangepakt. Het zand werd eerst verwijderd, de randen werden helemaal opnieuw afgestoken en het zand werd vervolgens veel hoger geplaatst en opnieuw zichtbaar gemaakt. Zo werd het zand hergebruikt als onderlaag en aangevuld met nieuw zand van hetzelfde type. Een zandlaag van 5 centimeter werd overal gecompacteerd met de trilplaat, waarna een vers laagje van 2 centimeter aan de buitenkanten en 4 centimeter in het midden werd aangebracht.

Na 4 weken waren alle 64 bunkers weer speelklaar. Omdat de baan op een zanderige bodem aangelegd werd, en er een paar potbunkers om de 2 à 3 jaar heraangelegd moesten worden in verband met zeer snelle beschadiging en erosie, heeft de club besloten om Durabunker in te schakelen. Durabunker gebruikt gerecycled kunstgras voor de aanleg van bunkers, die daardoor weinig onderhoud nodig hebben en die aangelegd worden zoals potbunkers met verschillende lagen kunstgras over elkaar. Samen met Dimitri van Hauwaert werden de 4 enige diepe potbunkers op de baan en de twee bunkers op de oefenzone voorzien van Durabunker.

Verdere bijzonderheden (bijvoorbeeld bijzondere technieken): bunkerranden in kunstgras

Aanneemsom: 8400euro

Naam opdrachtgever: Royal Antwerp Golf Club
Contactpersoon opdrachtgever: Jean Noel Raymakers
Contactgegevens opdrachtgever: +32.3666.84.56

Naam architect: Dimitri van Hauwaert van Diamond Golf Architects
Contactpersoon architect: Dimitri van Hauwaert
Contactgegevens architect:
32.497.55.55.44 of dimitri@diga.be

Naam aannemer: Happy greenkeeper
Contactpersoon aannemer: Alan Lindsay
Contactgegevens aannemer: +31.6.15.04.29.02
REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES