Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Herinrichting Groote Molenbeek bij De Peelse Golf

dinsdag 14 maart 2017

Het Waterschap Peel en Maasvallei heeft recent de herinrichting van de bovenloop Groote Molenbeek uitgevoerd. Hierbij heeft de beek over een lengte van ca 2,5 km weer een natuurlijke inrichting gekregen.

Ook ter hoogte van de golfbaan heeft de beek een natuurfunctie en daarom is herinrichting hier ook gericht op het verkrijgen van een natuurlijke beek. Zo is de bestaande stuw verwijderd en vervangen door een vissluis en door houtpakketten. Hierdoor kunnen de vissen weer stroomopwaarts de beek op zwemmen.

Voor het beekgedeelte dat de golfbaan doorkruist is door Antea Group en Alan Rijks een integraal ontwerp gemaakt. Twee holes van de golfbaan worden nu doorkruist door een natuurlijke en meanderende beek. Hiervoor is een brug verlegd en een nieuwe oversteek voor de golfers nabij de vistrap gecreƫerd.

Een hole is voorzien van een nieuwe tee-box en op diverse plaatsen in de fairway is drainage aangelegd. Met deze aanpassing is fraaiere lay-out aan dit gedeelte van de baan gegeven.Bestuur en leden zijn van mening dat deze ingreep een duidelijke meerwaarde voor de Peelse Golf betekent.


Naam opdrachtgever: Waterschap Peel en Maasvallei Venlo
Contactpersoon opdrachtgever: Hans Stevens
Adviesbureau: Antea Group
Naam architect voor golfbaan: Alan Rijks
Contactpersoon De Peelse Golf : Henk Opsteegh

Naam aannemer: M.J. van Uijtert & Zn
Contactpersoon aannemer: Frank van Uijtert
REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES