Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Renovatie van Lochemse golfclub

dinsdag 14 maart 2017

De golfbaan van de Lochemse Golfclub is gelegen in de Achterhoek aan de rand van het natuurgebied Het Grote Veld en viert dit jaar haar 30 jarig bestaan.

In 2012 is besloten de baan in 5 jaar te renoveren. Hiervoor is een ontwerp gemaakt door Michiel van der Vaart van Jol Golf Design. Uitgangspunt is geweest dat de bestaande holes niet in lengte zouden veranderen en dat er geen nieuwe greens zouden moeten worden aangelegd. Dit heeft vooral geleid tot aanpassingen van bunkers en surroundings, waarbij consequent is gekozen om de greens steeds aan één kant te verdedigen en een veilige weg te maken voor bogey spelers. Met name de lage handicappers moeten zorgvuldig spelen om de hindernissen te ontwijken wanneer ze de ideale lijn willen gebruiken.

De bunkers zijn ook zodanig vormgegeven en vergroot dat deze altijd zichtbaar zijn voor spelers. Zo zijn op hole 5 en 6 (zie bijlage) grote greensidebunkers gekomen, waarbij op hole 5 twee bunkers met elkaar zijn verbonden en op hole 6 een bunker is opgeheven en een grote greensidebunker is aangelegd. In de afgelopen periode zijn de laatste holes aangepast, waarbij op hole 18 een teecomplex verplaatst is en hole 15 voorzien is van een aantal bunkers.

Alle werkzaamheden zijn binnen de gestelde termijn en ruim binnen het budget uitgevoerd, waarbij de externe kosten voornamelijk hebben bestaan uit het huren van een kraan, de aankoop van bunkerzand, graszoden en het aanleggen van de beregening in de gerenoveerde tees. (4 stuks)

Totale investering: € 150.000
Opdrachtgever: Lochemse Golfclub
Contactpersoon opdrachtgever: Gerd-Jan Toonen, clubmanager
Architect: Michiel van der Vaart
Bureau: Jol Golf Design
REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES