Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Realisatie eerste 9 holes Golfbaan de Kroonprins

woensdag 29 juni 2016

In Vianen in de Bolgerijse polder wordt hard gewerkt aan de aanleg van de eerste 9 holes van Golfbaan de Kroonprins Vianen.

In 2014 is een start gemaakt met de aanleg en op dit moment zijn de eerste 9 holes volledig ingezaaid en klaar om per 1 juni 2016 op te gaan spelen. De aanleg van de tweede 9 holes is inmiddels ook al begonnen. Zo snel als mogelijk zal Golfbaan de Kroonprins een volledige 18 holes baan volgens design van golfbaanarchitect Michiel van der Vaart van Jol Golfdesign.

Golfbaan de Kroonprins Vianen wordt geheel aangelegd door Wkool Grondverzet BV. Dit bedrijf heeft ook de realisatie van de aanleg van de tweede 9 holes en de renovatie van de eerste 9 holes van Golfpark Wilnis verzorgt. Zij hebben in overleg met de architect en de eigenaren van Golfbaan de Kroonprins direct een zeer functioneel drainage systeem aangelegd. Door middel van putten op de laagste punten in de baan loopt het water snel weg. Met de drains is er rekening mee gehouden dat het zoveel mogelijk recht is aangelegd zodat het jaarlijkse doorspuiten een gemakkelijke klus wordt. Het beregeningssysteem wordt aangestuurd door het besturingsprogramma van Torro Lynx DC. Op de fairways zijn Infinity sproeiers van Torro in een dubbele rij geplaatst. Het voordeel van deze sproeiers is dat zowel het mechanisme als de pilotvalve en decoder in één behuizing zijn geplaatst. Dit voorkomt extra lasputten wat een mooiere uitstraling heeft op de fairways. De Kroonprins is één van de eerste banen die gebruik maakt van dit type sproeier. De greens zijn extra uitgerust met Back to Back sproeiers.


Naam architect: Jol Golfdesign
Contactpersoon architect: Dhr. Michiel van der Vaart
Contactgegevens architect: michiel@jolgolfdesign.nl

Naam aannemer: Wkool Grondverzet BV
Contactpersoon aannemer: Dhr. Wouter Kool
Contactgegevens aannemer: wouter@wkool.nl

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES