Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Greenkeeping Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Ook Toro komt met een hybride fairwaymaaier

zondag 18 januari 2015

Alle grote aanbieders hebben inmiddels al elektrische of hybride fairwaymaaiers op de markt. Marktleider Toro bleef daarbij achter. Waarschijnlijk met het idee dat deze technieken weliswaar interessant zijn, maar -in de visie van Toro- geen echte voordelen opleveren voor de golfbaan.

Op The Golf Show komt Toro nu met een hybride fairwaymaaier. De fairwaymaaier, de Toro Reelmaster 5010-H is voorzien van een kleine 24 Pk sterke Kubota TIER IV compatibele dieselmotor, die een generator aandrijft, die stroom levert voor de kooien en de aandrijving. Op het momenten dat er niet voldoende power in de dieselmotor/ generator combinatie zit wordt automatisch een accupack bijgeschakeld. De klassieke hybride dus, zoals de Toyota Prius die ooit heeft geïntroduceerd.

De totale combi zou volgens een sneak preview pagina op de Toro site een vermogen van rond de 40 PK leveren. Deze combinatie zou volgens verkoopleider Jan Plooij van Heybroek minimaal twintig procent brandstofbesparing opleveren. Hoewel de machine zoals gezegd pas geïntroduceerd wordt op The Golf Show in Sant Antonio en op dit moment nog niet leverbaar is heeft Heybroek naar eigen zeggen inmiddels al wel een aantal machines verkocht die die gedurende het maaiseizoen worden afgeleverd.

Electrisch aangedreven kooien zorgen voor minder hydrauliek en dus minder mogelijkheden dat hydrauliek kan gaan lekken op de fairway Sneak preview in de motor van de nieuwe hybride


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES