Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Greenkeeping Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Met één klik de kwaliteit van de golfbaan inzichtelijk

donderdag 8 mei 2014

Met één muisklik objectief de kwaliteit van uw golfbaan inzichtelijk. Die ambitie denken twee marktpartijen met de Golf Quality Monitor te realiseren.

Op 1 mei 2014 lanceerden Dutch Outdoor Concepts en NLadviseurs de Golf Quality Monitor. Met deze service krijgen golfbaanbeheerders toegang tot een onafhankelijke en objectieve kwaliteitsmeting. De golfbanen die professioneel de kwaliteit van greens, tees en overige beheerelementen willen bewaken, krijgen de gegevens in GolfGIS gevisualiseerd.

De Golf Quality Monitor biedt gedetailleerd inzicht in de kwaliteit van de greens. Iedere green op de golfbaan wordt door Dutch Outdoor Concepts op de belangrijkste kwaliteitsnormen gemeten. Per green worden op meerdere locaties metingen verricht. Op die manier is zichtbaar welke green voldoet aan de kwaliteitsnormen, en in welk gedeelte van de green verbeteringen noodzakelijk zijn.

Objectieve meetwaarden
“Kwaliteit is een keuze,” vertelt Maurice Evers, eigenaar van Dutch Outdoor Concepts. “Welke ambitie ook gewenst is, deze wordt nu objectief getoetst en is ook nog eens makkelijk en overzichtelijk te bekijken via GolfGIS.” Alle meetgegevens worden via GolfGIS beschikbaar gesteld en dat zijn er heel wat. Denk hierbij aan het vochtgehalte en de viltdikte. Zelfs de celstructuur en het bladgroen van het gras is straks per meetpunt te bekijken.

Beheer inzichtelijk
Guido Hamelink, mede-eigenaar van NLadviseurs is erg blij dat hij Golf Quality Monitor kan aanbieden aan zijn klanten: “We ondersteunen golfbaanbeheerders bij het borgen en het verhogen van de baankwaliteit. We zijn al de golfbaanspecialist op het gebied van natuur, landschap en beheerapplicaties maar het toevoegen van graskwaliteit is een lang gekoesterde wens. Met de Golf Quality Monitor kunnen we een totaaloplossing aanbieden.”REACTIES
Cees van de Noort | 16 augustus 2017 | 11:20
Mooie en bruikbare tool, zo ligt de nadruk meer en meer op de kwaliteit van gras, bodem, vocht en droogte in relatie tot de speelkwaliteit van de greens.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES